Skip to main content

Tik Tok: Μπλόκο στη χρήση του για τους διπλωμάτες και από την ΕΕ

Ευθυγραμμίζεται και με την απόφαση της Κομισιόν

Μετά την Κομισιόν, και η διπλωματική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαγορεύει στο προσωπικό της να χρησιμοποιεί το κινεζικής ιδιοκτησίας TikTok στα τηλέφωνα εργασίας και στα ιδιωτικά τηλέφωνα.

Η Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) «ευθυγραμμίζει την πολιτική της με την απόφαση της Επιτροπής για λόγους που σχετίζονται με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Όλο το προσωπικό της ΕΥΕΔ και οι αντιπροσωπείες της ΕΕ ενημερώνονται για να λάβουν εγκαίρως τα κατάλληλα μέτρα», δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της ΕΕ ενημέρωσαν την Πέμπτη το προσωπικό να σταματήσει να χρησιμοποιεί την εφαρμογή στις επίσημες συσκευές και να τη διαγράψει από τα προσωπικά τηλέφωνα, στα οποία έχουν εφαρμογές σχετικές με την εργασία. Οι περιορισμοί θα τεθούν επίσημα σε ισχύ στις 15 Μαρτίου.

Τα θεσμικά όργανα της ΕΕ είναι οι τελευταίες κυβερνητικές υπηρεσίες στην Ευρώπη που μπλοκάρουν την εφαρμογή, η οποία αντιμετωπίζει πολλές ανησυχίες για την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής σε όλη τη Δύση λόγω της κινεζικής ιδιοκτησίας της (το TikTok ανήκει στην εταιρεία διαδικτύου ByteDance με έδρα το Πεκίνο), των αλγορίθμων της και των αποκαλύψεων ότι έχει παρακολουθήσει συγκεκριμένους δημοσιογράφους στην πλατφόρμα της.

Η ΕΥΕΔ διαχειρίζεται την εξωτερική πολιτική του μπλοκ και εποπτεύει τις αντιπροσωπείες και τα γραφεία εκπροσώπησης της ΕΕ σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: POLITICO