Skip to main content

Terraces in Mustique: Μέσα στο ακριβότερο ακίνητο της Καραϊβικής και από τα ακριβότερα του κόσμου (φωτό)

cnbc

Δημοπρατήθηκε το βράδυ της Κυριακής για το ιλιγγιώδες ποσό των 200 εκατομμυρίων δολαρίων,

Ένα μεγαλοπρεπές ακίνητο στην Καραϊβική δημοπρατήθηκε το βράδυ της Κυριακής για το ιλιγγιώδες ποσό των 200 εκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας το ακριβότερο που έχει βγει ποτέ στην αγορά στην περιοχή και ένα από τα ακριβότερα σπίτια προς πώληση σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το The Terraces, εκτείνεται σε 17 στρέμματα και περιλαμβάνει εννέα κτίσματα. Βρίσκεται στο μικρό ιδιωτικό νησί Mustique, στη νότια Καραϊβική.

cnbc
cnbc
cnbc

«Το The Terraces in Mustique είναι το πιο ακριβό συγκρότημα που έχει βγει στην αγορά στην περιοχή της Καραϊβικής”, δήλωσε ο Edward de Mallet Morgan, επικεφαλής διεθνών πωλήσεων super-prime της Knight Frank.

Βρίσκεται  σε ένα από τα υψηλότερα σημεία του νησιού με πανοραμική θέα στις ακτές του Ατλαντικού και της Καραϊβικής,  διαμορφωμένους κήπους και ένα άγριο τροπικό τοπίο.

Η κύρια κατοικία περιλαμβάνει εννέα υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο, πισίνα μήκους 24 μέτρων και τον «μεγαλύτερο χώρο ψυχαγωγίας σε ολόκληρο το νησί».

«Το Mustique είναι ένα νησί που επισκέπτονται υψηλού κύρους προσωπικότητες », δήλωσε ο de Mallet Morgan, ο οποίος αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητα του πωλητή.

cnbc

cnbc

Η ιστορία

Το 1958, ο λόρδος Colin Tennant, αγόρασε ολόκληρο το νησί, το οποίο εκείνη την εποχή δεν είχε δρόμους και τρεχούμενο νερό, για 45.000 λίρες. Το ποσό αντιστοιχεί σε περίπου 1,2 εκατομμύρια δολάρια σε σημερινά χρήματα, προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό. Ο Tennant χάρισε ένα από τα οικοπεδα στην φίλη του πριγκίπισσα Μάργκαρετ, η οποία έχτισε εκεί μια βίλα με άλλους πλούσιους και διάσημους αγοραστές να ακολουθούν το παράδειγμά της.

cnbc

Ο Τόμι Χίλφιγκερ και ο Μικ Τζάγκερ έχουν σπίτια εκεί . Το νησί διοικείται εξ ολοκλήρου από την Mustique Company,  που ανήκει στους ιδιοκτήτες του νησιού.

Η σχετική  ιστοσελίδα αναφέρει: «Η εταιρεία επιβλέπει κάθε πτυχή της ζωής στο νησί, καθώς και τη διαχείριση των κτιρίων για λογαριασμό των μετόχων και τη φύλαξή του».

«Οι παπαράτσι απαγορεύονται στο Mustique και η χαλαρή συνύπαρξη βασιλικών οικογενειών, ροκ σταρ, διασημοτήτων, μεγαλοεπιχειρηματιών και επιχειρηματιών είναι πραγματικά μοναδική» λέει ο ο de Mallet Morgan.

«Είναι ένα μέρος όπου οι πόρτες δεν είναι κλειδωμένες και κανείς δεν ενοχλείται όταν φτάνετε στο δείπνο ξυπόλητοι».

Ο De Mallet Morgan μοιράστηκε με το CNBC στοιχεία από την αναμενόμενη έκθεση Wealth Report της Knight Frank, τα οποία δείχνουν ότι από τους 100 βασικούς προορισμούς πόλης, ήλιου και σκι σε όλο τον κόσμο, το Mustique ήταν η 12η αγορά με τις καλύτερες επιδόσεις. Η κατάταξη τοποθετεί το απομακρυσμένο νησί στο ίδιο επίπεδο με τη Σαρδηνία, το Σεν Μπαρτς και την Προβηγκία.

Σύμφωνα με την έκθεση οι τιμές των πολυτελών κατοικιών στη Mustique αυξήθηκαν κατά 12% το 2022, καθιστώντας το νησί την πέμπτη αγορά με τις καλύτερες επιδόσεις στην αμερικανική ήπειρο μετά το Aspen, το Μαϊάμι, τις Μπαχάμες και τα Hamptons.

naftemporiki.gr