Skip to main content

Γαλλία: Τα μεσάνυχτα θα συζητηθεί η πρόταση μομφής που κατέθεσε η Λε Πεν

REUTERS/Sarah Meyssonnier

«Θέλουμε να μπορούν οι βουλευτές να εκφράσουν ότι απορρίπτουν τη μεταρρύθμιση για τις συντάξεις», είπε η Λε Πεν

Το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν, η Εθνική Συσπείρωση, έχει καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, η οποία  θα συζητηθεί τελικά το βράδυ της Παρασκευής 17, τα μεσάνυχτα. Μόλις τελειώσει δηλαδή η αναθεώρηση του νομοσχεδίου για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση.

Η απόφαση ελήφθη από το Γραφείο των Προέδρων της Εθνοσυνέλευσης το πρωί της 17ης Φεβρουαρίου και θα πρέπει να ικανοποιήσει την κ. Λε Πεν , η οποία, χθες, εξήγησε ότι δεν ήθελε να «κατηγορηθεί ότι χάνεται χρόνος για συζήτηση».

«Ενώ η συνταγματική προθεσμία πλησιάζει στο τέλος της, φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν θα είναι δυνατή η ψηφοφορία για το άρθρο 7 (που αφορά την αναβολή της ηλικίας έναρξης στα 64)», έγραψαν έτσι οι 88 βουλευτές του RN. «Έτσι, προκειμένου οι βουλευτές που είναι αντίθετοι σε αυτή τη μεταρρύθμιση να μπορούν να εκφράσουν την απόρριψή τους σε αυτό το κείμενο, η Ομάδα της Εθνοσυνέλευσης υποβάλλει πρόταση δυσπιστίας κατ’ εφαρμογή του άρθρου 49, παράγραφος 2, του Συντάγματος και του άρθρου 153 του τον κανονισμό της Εθνοσυνέλευσης».

Οι βουλευτές της Ανυπότακτης Γαλλίας (La France Insoumise), η κυβερνητική πλειοψηφία καθώς και οι οικολόγοι, κομμουνιστές και σοσιαλιστές έχουν κάνει γνωστό ότι δεν θα ψηφίσουν την πρόταση μομφής. «Δεν συμμαχούμε με την ακροδεξιά», είπαν.

naftemporiki.gr