Skip to main content

Ευρωκοινοβούλιο: Ένταση όταν ο Ούγγρος Επίτροπος αποκάλεσε τους Ευρωβουλευτές «ηλίθιους»

EUROPEAN PARLIAMENT

Οι Ευρωβουλευτές καλούν τη Ρομπέρτα Μέτσολα να μην κάνει δεκτή την απολογία του και να αποπεμφθεί

Ένταση προκλήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο νωρίτερα όταν ο Ευρωπαίος Επίτροπος της Ουγγαρίας Όλιβερ Βάρχελι ξέχασε μάλλον ανοιχτό το μικρόφωνο και ακούστηκε να αποκαλεί τους Ευρωβουλευτές «ηλίθιους» στα ουγγρικά.

Ο Ευρωβουλευτής αντιμετωπίζει τώρα εκκλήσεις να παραιτηθεί, όταν μίλησε έτσι κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης ερωτήσεων και απαντήσεων την Τρίτη με Ευρωβουλευτές για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο ίδιος προχώρησε σε γραπτή δήλωση εκφράζοντας τη λύπη του για την παρανόηση.

Ειδικότερα ο κ. Βάρχελι ανέφερε ότι λυπάται ειλικρινά «για την παρεξήγηση γύρω από την παρατήρησή στη σύνοδο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 14 Φεβρουαρίου 2023. Αυτό είχε να κάνει με ιδιωτική και συνεχιζόμενη συνομιλία στα ουγγρικά μεταξύ εμού και του επικεφαλής του γραφείου μου για ένα εντελώς διαφορετικό θέμα, το οποίο ήταν εκτός πλαισίου. Ζητώ συγγνώμη για οποιαδήποτε πιθανή παρεξήγηση γύρω από αυτό». Παράλληλα, σημείωσε ότι σέβεται πλήρως όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των μελών του.

Το Κεντρώο Renew, μεταξύ άλλων εξοργίστηκε επίσης. «Απαιτούμε μια άμεση συγγνώμη από τον Επίτροπο. καλούμε την πρόεδρο του Κοινοβουλίου, να μην επιτρέψει στον Επίτροπο Βάρχελι στην αίθουσα μας μέχρι να εκδοθεί αυτή η συγγνώμη», δήλωσε η Κάταλιν Τσέχ ευρωβουλευτής του Renew από την Ουγγαρία.

naftemporiki.gr