Skip to main content

Γερμανία: «Πράσινο φως» για την παράδοση των Leopard 1 στην Ουκρανία

REUTERS/Michele Tantussi

Στα μέσα του 2023 η παράδοσή τους

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενέκρινε την εξαγωγή 187 αρμάτων μάχης Leopard 1 στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Business Insider.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα του περιοδικού, τα άρματα θα προέλθουν από την αμυντική βιομηχανία – 88 από την Rheinmetall και 99 από τον όμιλο FGG, η χρηματοδότηση για την επισκευή τους ωστόσο δεν έχει ακόμη εξασφαλιστεί, ζήτημα που αναμένεται να διευθετηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Η παράδοσή τους θα πραγματοποιηθεί το νωρίτερο έως τα μέσα του 2023, διευκρινίζεται, καθώς μέχρι τότε θα γίνονται οι απαραίτητες επισκευές.

Το ενδεχόμενο παράδοσης μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία εξακολουθεί – για την ώρα – να απορρίπτεται από το σύνολο των κομμάτων. Μετά τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Τόρστεν Φράι θεωρεί ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η ανάγκη για κάτι τέτοιο». Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να στηριχθεί η ουκρανική άμυνα ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα, πρόσθεσε ο κ. Φράι, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «μεσοπρόθεσμα δεν πρέπει να αποκλείεται τίποτα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ