Skip to main content

Μπάιντεν: Οποιαδήποτε και κάθε αναγκαία βοήθεια στην Τουρκία

EPA/ERDEM SAHIN

Επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μιλώντας με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «επιβεβαίωσε» ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βοηθήσουν την Τουρκία μετά τον πολύνεκρο καταστροφικό σεισμό και «εξέφρασε συλλυπητήρια εκ μέρους του αμερικανικού λαού», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο Μπάιντεν είπε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να «παρέχουν οποιαδήποτε και κάθε αναγκαία βοήθεια στη σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ Τουρκία ως απάντηση σε αυτή την τραγωδία», αναφέρει ο Λευκός Οίκος. «Ο Πρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του εκ μέρους του αμερικανικού λαού σε όσους τραυματίστηκαν ή έχασαν αγαπημένα πρόσωπα στους σεισμούς».

«Σημείωσε ότι οι ομάδες των ΗΠΑ αναπτύσσονται γρήγορα για να υποστηρίξουν τις τουρκικές προσπάθειες έρευνας και διάσωσης και να συντονίσουν άλλη βοήθεια που μπορεί να απαιτηθεί από άτομα που έχουν πληγεί από τους σεισμούς, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών υγείας ή βασικών ειδών βοήθειας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Τουρκία Τζεφ Φλέικ δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα σταλούν στην Τουρκία για να βοηθήσουν στις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης δύο αμερικανικές μονάδες έρευνας και διάσωσης.

naftemporiki.gr