Skip to main content

Το Ισραήλ έλαβε αίτημα από τη Συρία για βοήθεια μετά τον σεισμό

Το Ισραήλ ανακοίνωσε  ότι έλαβε αίτημα από τη Συρία για βοήθεια μετά τον καταστροφικό σεισμό που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 783 ανθρώπων στην περιοχή κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε σε ομιλία του ότι έδωσε εντολή να σταλεί ισραηλινή βοήθεια στην Τουρκία, όπου ήταν και το επίκεντρο των καταστροφικών σεισμών. Πρόσθεσε όμως ότι «έδωσε εντολή να γίνει το ίδιο και στη Συρία, καθώς ελήφθη αίτημα από τη συριακή πλευρά». Ο Νετανιάχου δεν διευκρίνισε πάντως αν το αίτημα ήταν από την Δαμασκό ή από την συριακή αντιπολίτευση.

Ερωτηθείς ποιος είχε υποβάλει το αίτημα σχετικά με τη Συρία που επικαλείται ο Νετανιάχου, Ισραηλινός αξιωματούχος είπε στο Reuters: «Οι Σύροι». Ερωτηθείς εάν αυτό αναφέρεται σε μέλη της αντιπολίτευσης ή στην κυβέρνηση του προέδρου αλ Άσαντ, ο αξιωματούχος περιορίστηκε να επαναλάβει, μονολεκτικά: «Συρία».

Ένας δεύτερος Ισραηλινός αξιωματούχος είπε ότι το αίτημα είχε διαβιβαστεί στην κυβέρνηση Νετανιάχου «από διπλωματική πηγή». Δεν υπήρξε άμεση απάντηση της Συρίας στις ισραηλινές δηλώσεις.

naftemporiki.gr