Skip to main content

Κρεμλίνο: Συνεχίζουμε στην Ουκρανία μέχρι το Ντονμπάς να «προστατεύεται» πλήρως

REUTERS/Yulia Morozova

«Φάρσα» ότι οι ΗΠΑ πρότειναν ειρηνευτικό σχέδιο.

Οι συγκρούσεις στην Ουκρανία θα συνεχιστούν μέχρι οι ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν στη χώρα να εξασφαλίσουν ότι το Ντονμπάς «προστατεύεται» πλήρως, διεμήνυσε την Παρασκευή το Κρεμλίνο.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αναγνώρισε ότι οι δυνάμεις της Μόσχας δεν ελέγχουν πλήρως την περιοχή του Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία, γεγονός που σημαίνει ότι θα συνεχιστεί η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως ονομάζει η Ρωσία την εισβολή της στην Ουκρανία.

«Το Ντονμπάς δεν προστατεύεται ακόμη πλήρως, επομένως η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται. Στην πραγματικότητα, πρέπει να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που ζουν εκεί. Μέχρι να επιτευχθεί πλήρως αυτός ο στόχος. Αυτό μένει να γίνει», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος επίσης στην Κριμαία, δήλωσε ότι η ασφάλειά της «διασφαλίζεται αξιόπιστα».

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία προσάρτησε την χερσόνησο της Κριμαίας το 2014, με το Κίεβο να έχει θέσει την ανακατάληψή της ανάμεσα στους στρατιωτικούς της στόχους.

«Φάρσα» ότι οι ΗΠΑ πρότειναν ειρηνευτικό σχέδιο

Ο Πεσκόφ αναφέρθηκε επίσης στο δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας Neue Zürcher Zeitung που θέλει τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να έχει υποβάλει ειρηνευτικό σχέδιο στη Ρωσία και την Ουκρανία.

Όπως είπε, οι πληροφορίες είναι «φάρσα».

Τις πληροφορίες της ελβετικής εφημερίδας Neue Zürcher Zeitung, σύμφωνα με τις οποίες ο Μπερνς πραγματοποίησε μυστικό ταξίδι τον περασμένο μήνα στη Μόσχα για να προτείνει το σχέδιο εκ μέρους του Λευκού Οίκου, έχει απορρίψει επίσης και η Ουάσινγκτον.

Απαντώντας σε ερώτηση αν ο Μπερνς ταξίδεψε στη Μόσχα ή πρότεινε ένα σχέδιο που περιελάμβανε την παραχώρηση από την Ουκρανία του 20% του εδάφους της, ο Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους: «Αυτό το ρεπορτάζ είναι όλο μια φάρσα».

naftemporiki.gr