Skip to main content

Ποιος δεν θα ήθελε ένα ταξίδι στον Άρη; Ο Μπιλ Γκέιτς

Πιστεύει ότι συνιστά καλή χρήση του χρήματος.

Αρνητικός εμφανίστηκε ο Μπιλ Γκέιτς μπροστά στο ενδεχόμενο ενός ταξιδιού στον Άρη. Ο δισεκατομμυριούχος και συνιδρυτής της Microsoft δήλωσε ότι θα προτιμούσε να δώσει χρήματα για εμβόλια παρά να ταξιδέψει στον Άρη, κάτι που δεν πιστεύει ότι συνιστά καλή χρήση του χρήματος.

«Είναι πραγματικά πολύ ακριβό να πας στον Άρη. Μπορείς να αγοράσεις εμβόλια ιλαράς και να σώσεις ζωές για 1.000 δολάρια ανά ανθρώπινη ζωή που σώζεσαι», είπε χαρακτηριστικά στο BBC, το οποίο υπενθυμίζει ότι δύο άλλοι δισεκατομμυριούχοι έχουν διαφορετική προσέγγιση. Ο Έλον Μασκ έχει δηλώσει ότι θέλει να αποικίσει τον Άρη και ο Τζεφ Μπέζος έχει επίσης ενταχθεί στον αγώνα για την «κατάκτηση» του διαστήματος.

Στις δηλώσεις του στο BBC, ο Γκέιτς ανέφερε επίσης ότι πιστεύει πως η τεχνητή νοημοσύνη θα μεταμορφώσει «αρκετά δραματικά» την ανθρωπότητα. «Θα μας βοηθήσει να εξετάσουμε ιατρικά και επιστημονικά ερωτήματα. Δεν είναι μόνο τα ρομπότ, βοηθάει επίσης και στην ανάγνωση και τη γραφή», είπε. «Στην πραγματικότητα, υπήρξε μεγαλύτερη πρόοδος εκεί παρά στη ρομποτική πλευρά. Και τα δύο θα μας δώσουν πολύ μεγαλύτερη παραγωγικότητα», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη σύνδεση του ονόματός του με τις θεωρίες συνωμοσίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, που υπονοούσαν ότι επωφελήθηκε από τον ιό ή και ότι τον ξεκίνησε ο ίδιος, δήλωσε ότι δεν περίμενε κάτι τέτοιο.

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, υπήρξαν δεκάδες εκατομμύρια μηνύματα που υποστήριζαν ότι σκόπιμα την προκάλεσα ή ότι παρακολουθώ ανθρώπους. Είναι αλήθεια ότι ασχολούμαι με τα εμβόλια, αλλά ασχολούμαι με τα εμβόλια για να σώσω ζωές», είπε εκτιμώντας ότι ο κόσμος ψάχνει την υπερβολικά απλοϊκή εξήγηση. «Η μοχθηρία είναι πολύ πιο εύκολο να κατανοηθεί από τη βιολογία».

Μίλησε επίσης για το πώς γνώρισε, όπως και πολλοί άλλοι φιλάνθρωποι, τον καταδικασθέντα σεξουαλικό δράστη και χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν. «Σίγουρα είμαι πιο προσεκτικός τώρα από ό,τι όταν το έκανα αυτό. Θα κάνω λίγο περισσότερη δέουσα επιμέλεια. Μπορεί να ξανακάνω λάθος. Είμαι έξω στον κόσμο και δεν προσπαθώ να είμαι ερημίτης».