Skip to main content

Ο βασιλιάς Κάρολος ανοίγει περισσότερο το Μπάκιγχαμ στους επισκέπτες

EPA/ANDY RAIN

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ αυτή τη στιγμή ανακαινίζεται εκτενώς - Ο Κάρολος θέλει να επιτρέψει μεγαλύτερη συμμετοχή στη βασιλική αίγλη

Ο Βρετανός Βασιλιάς Κάρολος Γ’ θέλει να καταστήσει  τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και άλλες βασιλικές κατοικίες πιο προσιτές στο κοινό, γράφει η Telegraph. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το παλάτι στην καρδιά του Λονδίνου όλο τον χρόνο. Μέχρι στιγμής, ήταν συνήθως ανοιχτό μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες και για μεμονωμένες επισκέψεις τα χειμερινά Σαββατοκύριακα.

Ο μονάρχης γνωρίζει ότι οι επισκέπτες ξένων κρατών αναμένουν να διανυκτερεύσουν στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και ότι άλλες επίσημες εκδηλώσεις θα πρέπει να πραγματοποιηθούν εκεί, γράφει η εφημερίδα, επικαλούμενη «εμπιστευτικές» πηγές. Ωστόσο, ο Κάρολος γνωρίζει επίσης ότι το κοινό έχει μεγάλες προκλήσεις να ξεσκάσει σε περιόδους υψηλού πληθωρισμού και κρίσης και ως εκ τούτου θέλει να επιτρέψει μεγαλύτερη συμμετοχή στη βασιλική αίγλη.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ αυτή τη στιγμή ανακαινίζεται εκτενώς. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο 74χρονος Κάρολος  και η 75χρονη σύζυγός του Καμίλα θέλουν να διατηρήσουν την προηγούμενη κύρια κατοικία τους στο Κλάρενς Χάουζ ως το κέντρο της ζωής τους.

Σύμφωνα με την Telegraph, το εξοχικό κτήμα στο Σάντρινγχαμ στην Ανατολική Αγγλία, όπου η βασιλική οικογένεια περνάει παραδοσιακά τα Χριστούγεννα, σχεδιάζεται επίσης για περισσότερες ευκαιρίες περιήγησης επισκεπτών.

Σχετικά με το εξοχικό κτήμα του Μπαλμόραλ, στη Σκωτία, ειπώθηκε πριν από μήνες ότι ο Κάρολος ήθελε να το χρησιμοποιήσει για εκθέσεις. Ο ίδιος έχει μια άλλη κατοικία στο Μπιρκχολ, όπου μένει, όταν βρίσκεται στη Σκωτία.

naftemporiki.gr