Skip to main content

Ζαχάροβα προς νέα Αμερικανίδα πρέσβη: Καμία ελπίδα για βελτίωση στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας

Περιορισμένα τα περιθώρια ελιγμών της νέας πρέσβη των ΗΠΑ στη Μόσχα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας.

Αδύνατη προβλέπει την βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργού Εξωτερικών παρά την τοποθέτηση νέας Αμερικανίδας πρεσβευτή, Λιν Τρέισι, στη Μόσχα. Κι αυτό γιατί υποστηρίζει ότι η Ουάσιγκτον διεξάγει έναν «υβριδικό πόλεμο» ενάντια στη Ρωσία.

Την ίδια στιγμή οι σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Ζαχάροβα δήλωσε ότι τα περιθώρια ελιγμών της Τρέισι θα είναι περιορισμένα λόγω των έντονων όπως είπε αντιρωσικών αισθημάτων που υπάρχουν και στα δύο μεγάλα κόμματα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ζαχάροβα ανέφερε ότι πιστεύει πως θα ήταν πρόοδος εάν οι σχέσεις ΗΠΑ –Ρωσίας δεν επιδεινωθούν περαιτέρω, αλλά δήλωσε ότι η Ρωσία δεν πιστεύει ότι θα είναι δυνατόν να αποτρέψει μια περαιτέρω επιδείνωση.

Το Κρεμλίνο απέρριψε την περασμένη εβδομάδα την ιδέα ότι η Ουάσινγκτον και η Μόσχα θα μπορούσαν να αλλάξουν τη σχέση τους στα μισά της θητείας του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει «καμία ελπίδα» για βελτίωση στο ορατό μέλλον.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters