Skip to main content

Τζόρτζι – Ταλαμάνκα: Εν αναμονή της απόφασης για το αν θα παραμείνουν προφυλακισμένοι

Αποφασίζει το προδικαστικό συμβούλιο - «Αισιόδοξος» δήλωσε ο συνήγορος του Φραντσέσκο Τζόρτζι

Εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση για το εάν οι Φραντσέσκο Τζόρτζι και Νίκολο Φίγκα-Ταλαμάνκα θα παραμείνουν προφυλακισμένοι ή θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία της δεύτερης ακρόασής τους στο πλαίσιο της υπόθεσης διαφθοράς που συγκλονίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σε ερώτηση για το εάν είναι αισιόδοξος, ο συνήγορος του κ. Τζόρτζι, Πιερ Μονβίλ, απάντησε: «Πάντα είμαστε αισιόδοξοι». «Προς το παρόν δεν μπορούμε να σχολιάσουμε, η κατάσταση είναι περίπλοκη. Περιμένουμε την απόφαση» ανέφερε από την πλευρά της η δικηγόρος του κ. Ταλαμάνκα, Μπάρμπαρα Ούλεμπροκ.

Ελεύθερες η κόρη και η σύζυγός του Παντσέρι

Στο μεταξύ, το Εφετείο της Μπρέσια αποφάσισε την απελευθέρωση της κόρης και της συζύγου του Αντόνιο Παντσέρι, της Σίλβια Παντσέρι και της Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, οι οποίες βρίσκονταν σε κάτ’ οίκον περιορισμό.

Πρόκειται για συνέπεια της απόφασης της βελγικής εισαγγελίας να αποσύρει το αίτημα έκδοσής τους από την Ιταλία, αλλά, όπως φαίνεται, και της στενής συνεργασίας του Αντόνιο Παντσέρι με τους εισαγγελείς των Βρυξελλών. Με τη σημερινή απόφασή του το Εφετείο της Μπρέσια ακυρώνει την ετυμηγορία υπέρ της έκδοσης των δύο γυναικών στο Βέλγιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ