Skip to main content

Η Τζασίντα Άρντερν ευχαρίστησε τους Νεοζηλανδούς για την «εμπειρία αγάπης, κατανόησης και καλοσύνης» στην τελευταία επίσημη ομιλία της

Twitter

Οι γενικές εκλογές στη Νέα Ζηλανδία θα διεξαχθούν στις 14 Οκτωβρίου.

Την τελευταία επίσημη ομιλία της εκφώνησε η Τζασίντα Άρντερν, ευχαριστώντας τη χώρα για την αγάπη και την κατανόηση που της έδειξε, διάρκεια μιας παραδοσιακής τελετής Μαορί.

«Από την πλευρά μου, θέλω να γνωρίζετε ότι η εμπειρία μου σε αυτή τη θέση στη Νέα Ζηλανδία και με τους Νεοζηλανδούς υπήρξε μια εμπειρία αγάπης, κατανόησης και καλοσύνης», είπε η Άρντερν ντυμένη με έναν παραδοσιακό μανδύα με φτερά των Μαορί.

«Αυτό μου έδειξε η πλειονότητα των Νεοζηλανδών και θέλω να γνωρίζετε ότι αποχωρώ με μια μεγαλύτερη τρυφερότητα για την Αοτεαρόα Νέα Ζηλάνδία και τον λαό της σε σχέση με όταν ξεκίνησα και δεν νόμιζα ότι αυτό θα ήταν πιθανό», πρόσθεσε η Άρντερν για να ευχαριστήσει από »τα βάθη της καρδιά»” της.

Αοτεαρόα είναι η ονομασία των Μαορί για τη Νέα Ζηλανδία.

Η Άρντερν ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την παραίτησή της από την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος και από την πρωθυπουργία την περασμένη εβδομάδα κατά το ετήσιο συνέδριο του κόμματός της. Επικαλέστηκε εργασιακή εξάντληση και αποφάσισε να αφιερώσει χρόνο στην οικογένειά της.

«Είμαι άνθρωπος, οι πολιτικοί είναι άνθρωποι. Δίνουμε ό,τι μπορούμε για όσο μπορούμε. Και μετά ήρθε η ώρα. Και για μένα, ήρθε η ώρα», είπε.

Η θητεία της ως πρωθυπουργού θα ολοκληρωθεί το αργότερο στις 7 Φεβρουαρίου.

Οι γενικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 14 Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ