Skip to main content

Γερμανικές εταιρείες: Έτοιμες να παραδώσουν Leopard και Challenger στην Ουκρανία

Την Παρασκευή αναμένεται η συνάντηση συμμάχων στο Ράμσταϊν, την κύρια ευρωπαϊκή αεροπορική βάση της Ουάσιγκτον.

ΗΠΑ και Γερμανία επιχείρησαν σήμερα Πέμπτη να επιλύσουν την αντιπαράθεση που μέχρι στιγμής είχε δημιουργήσει εμπόδια στην αποστολή βαρέων αρμάτων μάχης στην Ουκρανία, την στιγμή που το Κίεβο ζητούσε να του παρασχεθούν τα όπλα για να μπορέσει να αντιστρέψει την κατάσταση απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, και ο νέος υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους, συνομίλησαν στο Βερολίνο λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του Πιστόριους.

Ωστόσο, δημοσίευμα της Handelsblatt, που επικαλείται πηγές της γερμανικής βιομηχανίας, αναφέρει ότι οι γερμανικές εταιρείες είναι έτοιμες να προμηθεύσουν με περισσότερα από 100 άρματα μάχης την Ουκρανία, ανάμεσα στα οποία θα βρίσκονται και τεθωρακισμένα Leopard και τροποποιημένα βρετανικά Challenger 1.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Γερμανία μπορεί να στείλει στην Ουκρανία τανκς Leopard 2, τα οποία αρχικά προορίζονταν για την Τσεχική Δημοκρατία και την Σλοβακία.

Σημειώνεται ότι δεκάδες σύμμαχοι πρόκειται να συγκεντρωθούν την Παρασκευή στο Ράμσταϊν, την κύρια ευρωπαϊκή αεροπορική βάση της Ουάσιγκτον. Στην συνάντηση αυτή αναμένεται να υποσχεθεί στρατιωτική βοήθεια δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters