Skip to main content

Αλγερία: Δηλητηριάζονται από μονοξείδιο του άνθρακα – 17 νεκροί σε μια εβδομάδα

Είκοσι επτά άνθρωποι έχουν πεθάνει από τοξικές αναθυμιάσεις από τις αρχές της χρονιάς, οι 17 από τους οποίους σε μία μόνον ημέρα την περασμένη εβδομάδα.

Δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα σε προάστιο του Αλγερίου μια εξαμελής οικογένεια, αποτελούμενη από το ζευγάρι και τέσσερα παιδιά, ενώ ο αριθμός θανάτων από τοξικές αναθυμιάσεις που προκαλούν συσκευές θέρμανσης στην Αλγερία από την αρχή της χρονιάς, αυξήθηκε σε 27, σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Οι πυροσβεστική επενέβη χθες, Κυριακή, το βράδυ για να ανασύρει τα πτώματα των έξι μελών της ίδιας οικογένειας σε συνοικία των ανατολικών προαστίων του Αλγερίου, τα οποία πέθαναν από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα από θερμάστρα, σύμφωνα με τον αξιωματούχο Χάλεντ Μπενχαλφάλα, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τα θέματα επικοινωνίας στη διεύθυνση της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Αλγερίου.

Τα θύματα, ηλικίας από 7 ως 47 ετών, είναι ένα ζευγάρι και τα τέσσερα παιδιά τους. Τα πτώματά τους βρισκόντουσαν σε κατάσταση αποσύνθεσης, ενώ γείτονές τους δήλωσαν ότι είχαν να τους δουν τέσσερις μέρες, δήλωσε στην τηλεόραση ο αξιωματούχος.

Με την οικογένεια αυτή αυξάνεται σε 27 ο αριθμός των νεκρών από τοξικές αναθυμιάσεις συσκευής θέρμανσης από τις αρχές της χρονιάς, οι 17 από τους οποίους σε μία μόνον ημέρα την περασμένη εβδομάδα.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας θεωρεί ότι οι τραγωδίες αυτές οφείλονται σε αριθμό λαθών σε σχέση με την πρόληψη για την ασφάλεια, στην έλλειψη εξαερισμού, στην κακή εγκατάσταση ή συντήρηση, στην χρήση ορισμένων συσκευών που δεν προορίζονται για θέρμανση ή στη χρήση απαρχαιωμένων συσκευών.

Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι τοξικό αέριο “αόρατο, άοσμο και μη ερεθιστικό” που προκαλεί πολλούς θανάτους, προειδοποίησε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, η οποία αναφέρει καθημερινά επεμβάσεις της για την διάσωση ανθρώπων που το έχουν εισπνεύσει.

Το 2022, 103 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Αλγερία από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP