Skip to main content

Οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες επιλέγουν σήμερα τον διάδοχο της Καϊλή

© European Union

Δεν είναι βέβαιο όμως ότι θα πάρει και τη θέση της στην Αντιπροεδρία

Στον απόηχο του Σκανδάλου Qatargate σε εσωτερική συνεδρίαση σήμερα Τετάρτη, η ομάδα S&D (Σοσιαλιστές & Δημοκράτες) θα επιλέξει τον υποψήφιό της για να αντικαταστήσει την Εύα Καϊλή, η οποία καθαιρέθηκε.

Η κύρια ψηφοφορία για την πλήρωση της κενής αντιπροεδρίας θα γίνει στην Ολομέλεια στο Στρασβούργο την επόμενη εβδομάδα — αλλά δεν είναι σίγουρο ότι ο υποψήφιός τους θα πάρει τη θέση, καθώς άλλες ομάδες μπορούν επίσης να προτείνουν ευρωβουλευτές.

Οι ευρωβουλευτές που αναφέρει το POLITICO ως πιθανούς υποψηφίους  από τα μέλη του κοινοβουλίου είναι ο Γάλλος Ραφαέλ Γκλουκσμάν, ο Βίκτορ Νεγκρέσκου της Ρουμανία ο Γιουόζας Ολέκας της Λιθουανίας, η Μιαπέτρα Κουμπούλα-Νάτρι της Φινλανδίας και ο Ματιάζ Νεμέκ της Σλοβενίας.

Εν τω μεταξύ η ομάδα S&D είχε προγραμματίσει να διοργανώσει μια πρωτοχρονιάτικη δεξίωση απόψε στο πολιτιστικό κέντρο Art Deco Flagey — αλλά ακυρώθηκε. Όχι μόνο η ομάδα ζει στη δίνη του Qatargate, αλλά η ημερομηνία του πάρτι συνέπεσε με την επέτειο ενός έτους από τον θάνατο του πρώην προέδρου του κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

naftemporiki.gr

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις για το Σκάνδαλο Qatargate εδώ