Skip to main content

Σοϊγκού: Η Ρωσία θα συνεχίσει να αναπτύσσει πυρηνικά όπλα

Russian Defence Ministry/Handout via REUTERS

Η πυρηνική τριάδα αφορά την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων, υποβρυχίων και στρατηγικών βομβαρδιστικών.

Η Ρωσία θα συνεχίσει να αναπτύσσει πυρηνικά όπλα, όπως ανέφερε την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας της χώρας Σεργκέι Σοϊγκού.

«Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την πυρηνική τριάδα και να διατηρούμε τη μάχιμη ετοιμότητά της, αφού η πυρηνική ασπίδα ήταν και παραμένει η κύρια διασφάλιση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας του κράτους μας», είπε.

Η πυρηνική τριάδα αφορά την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων, υποβρυχίων και στρατηγικών βομβαρδιστικών.

«Θα συνεχίσουμε επίσης να αυξάνουμε τις ικανότητες μάχης των αεροδιαστημικών δυνάμεων, τόσο σε όρους εργασίας των μαχητικών και των βομβαρδιστικών σε περιοχές όπου τα σύγχρονα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας είναι σε λειτουργία, όσο και σε όρους βελτίωσης μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων», είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

Πατρούσεφ: Η Ρωσία πολεμά πλέον το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Η Ρωσία μάχεται πλέον κατά της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ, που τελεί υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ένας από τους στενότερους συμμάχους του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Νικολάι Πατρούσεφ.

Ο Πατρούσεφ είναι ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, θεωρείται από πολλούς ανάμεσα στα φαβορί για διάδοχος του Πούτιν και, σύμφωνα με τον καθηγητή Μαρκ Γκαλεότι, πρόκειται για τον «πιο επικίνδυνο άνδρα στη Ρωσία» με σκληροπυρηνικές απόψεις και επιρροή στον Ρώσο πρόεδρο.

Σύμφωνα με τον Πατρούσεφ, η Δύση προσπαθεί να διαλύσει τη Ρωσία και εν τέλει να την εξαφανίσει από τον πολιτικό χάρτη του κόσμου.