Skip to main content

Μόσχα: Η προμήθεια αρμάτων μάχης στην Ουκρανία δεν θα επηρεάσει την έκβαση του πολέμου

REUTERS/Yevhen Titov

«Δεν μπορούν και δεν θα αλλάξουν τίποτα στην Ουκρανία», υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Η προμήθεια αρμάτων μάχης από τη Δύση στην Ουκρανία δεν θα επηρεάσει την έκβαση του πολέμου, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Καταρχήν, αυτές οι παραδόσεις δεν μπορούν και δεν θα αλλάξουν τίποτα στην Ουκρανία», δήλωσε ο Πεσκόφ στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax. «Δεν πρόκειται μόνο για τα γαλλικά ελαφρά άρματα μάχης AMX-10RC, αλλά για όλες τις προμήθειες όπλων από τη Δύση», τόνισε ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης.

Την περασμένη εβδομάδα, η γερμανική κυβέρνηση υποσχέθηκε την παράδοση οχημάτων μάχης «Marder» και ένα αντιαεροπορικό σύστημα Patriot. Οι ΗΠΑ θέλουν να προσφέρουν τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Bradley και η Γαλλία ελαφρά άρματα μάχης AMX-10 RC. «Αυτά θα βαθύνουν τα δεινά του ουκρανικού λαού και δεν θα αλλάξουν την πορεία της σύγκρουσης», ισχυρίστηκε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου εξέφρασε την υποστήριξή του στα στοιχεία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για τον αριθμό των απωλειών. «Θα ήθελα να υπενθυμίσω τα λόγια του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η κύρια πηγή πληροφοριών είναι το υπουργείο Άμυνας», τόνισε.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε αναφέρει ότι 600 Ουκρανοί σκοτώθηκαν σε αντίποινα για ουκρανική πυραυλική επίθεση με βαριές ρωσικές απώλειες. Έρευνα του Reuters διέψευσε αυτές τις πληροφορίες. Ρώσοι μπλόγκερ εξέφρασαν επίσης αμφιβολίες για τα στοιχεία του υπουργείου Άμυνας.

Διαβάστε ακόμα:

naftemporiki.gr