Skip to main content

Μπάιντεν: Σχεδιάζει να επισκεφτεί τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού

"Αυτή είναι η πρόθεσή μου", δήλωσε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για το ταξίδι στα σύνορα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Τετάρτη ότι σκοπεύει να επισκεφθεί τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού κατά τη διάρκεια ενός επερχόμενου ταξιδιού, μια κίνηση που θα ακολουθήσει τις συχνές επικρίσεις των Ρεπουμπλικανών ότι η κυβέρνησή του έχει αποτύχει να ασφαλίσει τα σύνορα.

“Αυτή είναι η πρόθεσή μου”, δήλωσε ο Μπάιντεν, ένας Δημοκρατικός, στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για το ταξίδι στα σύνορα. “Επεξεργαζόμαστε τις λεπτομέρειες τώρα”.

Ο Μπάιντεν έχει προγραμματίσει να ταξιδέψει στην Πόλη του Μεξικού στις 9 και 10 Ιανουαρίου για τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Βόρειας Αμερικής, όπου θα συναντηθεί με τον Μεξικανό πρόεδρο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ και τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τρουντό.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2021, έχει αγωνιστεί επιχειρησιακά και πολιτικά με τον αριθμό ρεκόρ μεταναστών που συλλαμβάνονται να διασχίζουν παράνομα τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού και το μεταναστευτικό αναμένεται να είναι στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν επικρίνει τον Μπάιντεν ότι ενθαρρύνει τις διελεύσεις μεταναστών με επιεικείς πολιτικές ασφάλειας των συνόρων, ενώ αξιωματούχοι του Μπάιντεν λένε ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα πιο εύρυθμο και ανθρώπινο σύστημα.

Πηγή: Reuters