Skip to main content

Το Kir Royale γίνεται το… “cocktail du jour” χάρη στο Emily in Paris

Netflix

Το δημοφιλές γαλλικό ποτό απέκτησε πολλούς οπαδούς λόγω της σειράς.

Μπορεί η Έμιλυ Κούπερ να βρίσκεται θεωρητικά στο Παρίσι τρεις σεζόν, όμως μόλις στην τελευταία έμαθε το περίφημο γαλλικό κοκτέιλ, Kir Royale.

Μικρή σημασία έχει όμως αυτό, καθώς ήδη θεωρείται το cocktail du jour.

Η Έμιλυ -κατά κόσμον Λίλυ Κόλινς- απολαμβάνει ένα γεύμα έξω στο Παρίσι. Όλοι οι συνάδελφοί της παραγγέλνουν το Kir Royale, αλλά η Έμιλι είναι μπερδεμένη – γιατί να μην πίνει σαμπάνια;

Τότε είναι που ο Λυκ και ο Ζουλιέν τής εξηγούν περί τίνος πρόκειται: Το Kir Royale είναι σαμπάνια, αλλά είναι λίγο πιο φρουτώδης. Είναι απλή σαμπάνια με λίγη crème de cassis, ένα λικέρ από τη Βουργουνδία, που είναι φτιαγμένο από μαύρα φραγκοστάφυλα. Απλό και εύκολο.

Netflix

Ένας χρήστης στο Twitter πιστεύει ότι μπορεί ακόμη και να απομακρύνει τους Αμερικανούς από το Aperol Sprtiz, ένα ποτό που έγινε πιο δημοφιλές μόνο κατά τη δεύτερη σεζόν του The White Lotus στη Σικελία.

«Προσέξτε πώς θα γεμίσει το Παρίσι με τουρίστες που θα πίνουν Kir Royale το επόμενο καλοκαίρι. Aperol Spiritz [sic], εκτός! Υποψιάζομαι επίσης ότι αυτός ο μπερές θα είναι παντού».

Κάποιοι προβλέπουν ότι το Kir Royale μπορεί επίσης να αντικαταστήσει το Negroni Sbgliato με το Prosecco, το οποίο έγινε δημοφιλές αφού η σταρ του House of the Dragon, Emma D’Arcy, αποκάλυψε ότι είναι το ποτό της επιλογής τους.

Το Kir χρονολογείται από τη Γαλλία του 19ου αιώνα και έγινε δημοφιλές μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Φημολογείται ότι πήρε το όνομά του από τον καθολικό ιερέα Felix Kir, ο οποίος βοήθησε χιλιάδες αιχμαλώτους πολέμου να δραπετεύσουν από τα ναζιστικά στρατόπεδα στη Βουργουνδία το 1940. Όταν οι Ναζί έκλεψαν κόκκινο κρασί από τη Βουργουνδία, ο Kir προσπάθησε να φτιάξει ένα νέο κόκκινο κρασί με ροζ λικέρ και λευκό κρασί. εξ ου και το Kir και το Kir Royale.