Skip to main content

Ιερουσαλήμ: Σύλληψη Παλαιστίνιου για την διπλή βομβιστική επίθεση τον Νοέμβριο

REUTERS/Ammar Awad

Οι αστυνομικές αρχές του Ισραήλ συνέλαβαν τον 26χρονο Ισλάμ Φαρούχ, ο οποίος φέρεται να ενήργησε μόνος του υποκινούμενος από μια ιδεολογία εμπνευσμένη από τη δράση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Στην σύλληψη ενός Παλαιστίνιου προχώρησαν οι αρχές του Ισραήλ, καθώς κατηγορείται για την βομβιστική επίθεση της 23ης Νοεμβρίου στην Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές και την υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας Σιν Μπετ, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε πριν από έναν μήνα «έξι ημέρες μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση». Οι δύο διαδοχικές εκρήξεις κόστισαν την ζωή σε δύο Ισραηλινούς και προκάλεσαν τον τραυματισμό 17 ακόμη ανθρώπων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικές αρχές του Ισραήλ συνέλαβαν τον 26χρονο Ισλάμ Φαρούχ, ο οποίος φέρεται να ενήργησε μόνος του υποκινούμενος από μια ιδεολογία εμπνευσμένη από τη δράση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη σε στάση λεωφορείου σε ώρα αιχμής στην έξοδο της Ιερουσαλήμ. Ο δεύτερος μηχανισμός πυροδοτήθηκε ύστερα από 30 λεπτά σε στάση λεωφορείου σε κοντινό εβραϊκό οικισμό.

με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Xinhua