Skip to main content

ΠΟΥ: Ανησυχία για την έξαρση κρουσμάτων στην Κίνα

REUTERS/Thomas Peter/File Photo

Ο αριθμός των κρουσμάτων που αναφέρονται ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος, καθώς η χώρα καταβάλει προσπάθειες για να συγκεντρώσει τα δεδομένα σχετικά με την covid-19 σε πραγματικό χρόνο.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους σημείωσε την ανησυχία του οργανισμού σχετικά με την αύξηση που παρατηρείται στα κρούσματα κορωνοϊού στην Κίνα.

«Ο ΠΟΥ ανησυχεί πολύ για την εξελισσόμενη κατάσταση στην Κίνα, με αυξανόμενες αναφορές σοβαρών λοιμώξεων», επεσήμανε ο Γκεμπρεγέσους.

Εκτιμάται ότι η Κίνα θα βιώσει την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού και περισσότερους από ένα εκατομμύριο θανάτους ύστερα από την άρση του αυστηρού lockdown στην λογική της πολιτικής «zero-covid».

Ο ΠΟΥ δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με την Κίνα για να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο η χώρα συλλέγει δεδομένα γύρω από κρίσιμους παράγοντες όπως η νοσηλεία και ο θάνατος, καθώς χρειάζεται περισσότερα στοιχεία σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Κίνα προκειμένου να διαθέτει σφαιρική εικόνα και να αξιολογήσει την κατάσταση.

Μάλιστα, νωρίτερα σήμερα η Γερμανία επιβεβαίωσε την αποστολή της πρώτης παρτίδας εμβολίων κατά του κορωνοϊού της BioNTech προς την Κίνα.

Ο αξιωματούχος του ΠΟΥ σημείωσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων που αναφέρονται ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος, καθώς η χώρα καταβάλει προσπάθειες για να συγκεντρώσει τα δεδομένα σχετικά με την covid-19 σε πραγματικό χρόνο. Ωστόσο, οι εξετάσεις που διεξάγονται είναι λιγότερες μετά την χαλάρωση του αυστηρού lockdown.

naftemporiki.gr