Skip to main content

Πάνω από 30 Πακιστανοί Ταλιμπάν κατέλαβαν αστυνομικό τμήμα

Οι συγκεκριμένοι Ταλιμπάν είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι για τρομοκρατία και ανήκουν στην οργάνωση Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν Πακιστάν(TTP).

Στο φως της δημοσιότητας έφεραν οι πακιστανικές αρχές την κατάληψη αστυνομικού τμήματος από περισσότερους από 30 Πακιστανούς Ταλιμπάν. Ειδικότερα, οι Πακιστανοί ήταν κρατούμενοι σε ένα αστυνομικό τμήμα, το οποίο και κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους κρατώντας ταυτόχρονα ομήρους και πολλούς αστυνομικούς.

Οι συγκεκριμένοι Ταλιμπάν είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι για τρομοκρατία και ανήκουν στην οργάνωση Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν Πακιστάν(TTP). Κατά την ανάκρισή τους την Κυριακή, κατάφεραν να αρπάξουν από τους αστυνομικούς τα όπλα, ενώ όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Χιμπέρ Παχτούνκουα διεκδικούν ασφαλή διέλευση προς το Αφγανιστάν. Σκοπός της κατάληψης είναι, με άλλα λόγια, αν μπορέσουν να φτάσουν με ασφάλεια είτε μέσω ξηράς είτε αεροπορικώς στο Αφγανιστάν. Παράλληλα, δεν ήταν επιτυχής η απελευθέρωση των ομήρων που οργανώθηκε.

Η προαναφερθείσα οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη σχετικά με την επίθεση, αλλά και την ομηρεία και ζήτησε από τις αρχές να επιτρέψουν την ασφαλή διέλευση των συνόρων.

Βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου δείχνει ομάδα ανδρών με όπλα με μακριές γενειάδες, ενώ την ίδια στιγμή ένας από αυτούς απειλούσε να σκοτώσει όλους τους ομήρους.

με πληροφορίες από ΑΜΠΕ