Skip to main content

Βραζιλία: 37 τα υπουργεία της κυβέρνησης ντα Σίλβα

REUTERS/Carla Carniel 

Πάντως η ομάδα του διαβεβαιώνει ότι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που εργάζονται στα υπουργεία θα παραμείνει ουσιαστικά αμετάβλητος.

Η κυβέρνηση του εκλεγμένου προέδρου της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα θα πολυπληθέστερη από αυτή του απερχόμενου Ζαΐρ Μπολσονάρου, με 37 υπουργεία, έναντι μόλις 23 επί του παρόντος.

Ακόμη και αν ο αριθμός των χαρτοφυλακίων αυξηθεί κατά 60% κατά την τρίτη θητεία του Λουίς Ιγνάσιο Λούλτα ντα Σίλβα, που θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου, η ομάδα του διαβεβαιώνει ότι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που εργάζονται στα υπουργεία θα παραμείνει ουσιαστικά αμετάβλητος.

«Ο πρόεδρος (Λούλα) μας ζήτησε να «σπάσουμε» τα υπουργεία σε πολλά κομμάτια, χωρίς όμως να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις. Το κόστος και ο όγκος των δαπανών θα είναι το ίδιο, ανεξάρτητα από τον αριθμό των υπουργείων. Και αποφασίσαμε (ότι η κυβέρνηση θα έχει) 37 υπουργεία», εξήγησε στους δημοσιογράφους ο Ρούι Κόστα, ο οποίος θα είναι υπουργός της Casa Civil, κάτι ανάμεσα σε επιτελάρχη και υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δομή της κυβέρνησης θα είναι «εγκάρσια» και μεγάλος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων θα πρέπει να εργαστεί σε πολλά υπουργεία, γεγονός που θα επιτρέψει την εξοικονόμηση προσωπικού.

Πηγή: Le Figaro