Skip to main content

Ο Μπόρις Τζόνσον εκατομμυριούχος με τέσσερις ομιλίες

REUTERS/Toby Melville

Ο 58χρονος Τζόνσον γνωστός για την διανθισμένη με ευφυολογήματα  ρητορική του, έχει ωρομίσθιο περίπου 30.000 λίρες.

Από τότε που παραιτήθηκε από τη θέση του Βρετανού πρωθυπουργού, ο Μπόρις Τζόνσον έκανε μια περιουσία μιλώντας σε εκδηλώσεις.

Ο  Τζόνσον έβγαλε πάνω από ένα εκατομμύριο λίρες από τέσσερις ομιλίες μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, όπως προκύπτει από τα  στοιχεία του Μητρώου Οικονομικών Θεμάτων Βουλευτών της Βρετανικής βουλής.

Ο Τζόνσον, ως νυν βουλευτής, υποχρεούται να αναφέρει τα εισοδήματά του εκτός της κοινοβουλευτικής του εργασίας και τις ώρες που αφιερώνει σε αυτό.

Με απλά λόγια: Ο 58χρονος Τζόνσον γνωστός για την διανθισμένη με ευφυολογήματα  ρητορική του, έχει ωρομίσθιο περίπου 30.000 λίρες.

Τους τελευταίους μήνες, ο Τζόνσον μίλησε σε τραπεζίτες και ασφαλιστικές εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε συνέδριο που διοργάνωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CNN. Μίλησε επίσης στην Ινδία και την Πορτογαλία.

Έλαβε 277.724 λίρες μόνο για μια ομιλία στη Νέα Υόρκη για τη χρηματοοικονομική εταιρεία Centerview Partners. Η αμερικανική εταιρεία που είχε κλείσει τον Τζόνσον για εννέα ώρες κάλυψε το ταξίδι στις ΗΠΑ και τα έξοδα για δύο συνοδούς.

Υπό την πίεση της δικής του κοινοβουλευτικής ομάδας και μετά από περίπου τρία χρόνια στην εξουσία ο Τζόνσον παραιτήθηκε τον Ιούλιο λόγω μιας σειράς σκανδάλων. Ωστόσο, παραμένει βουλευτής των Βρετανών Συντηρητικών στη Βουλή των Κοινοτήτων.

naftemporiki.gr