Skip to main content

Δυτική Όχθη: 16χρονη Παλαιστίνια νεκρή από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών

EPA/ABIR SULTAN

Η 16χρονη έπεσε νεκρή στη διάρκεια επιδρομής του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν

Μία 16χρονη Παλαιστίνια έχασε τη ζωή της την περασμένη νύχτα στη διάρκεια επιδρομής του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη του Ιορδάνη, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Κατά την ίδια πηγή, η Τζέινα Ζακάρνα χτυπήθηκε με σφαίρα στο κεφάλι κατά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν στη διάρκεια της επιδρομής.

Το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa μετέδωσε πως η 16χρονη βρισκόταν στη στέγη του σπιτιού της, στη συνοικία όπου πραγματοποιήθηκε η επιδρομή του ισραηλινού στρατού, και βρέθηκε νεκρή μετά την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων. Άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στην ίδια επιδρομή σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως είναι εν γνώσει του θανάτου της έφηβης και πως «το επεισόδιο εξετάζεται». Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, συγκρούσεις ανάμεσα στις ισραηλινές δυνάμεις και ένοπλους Παλαιστινίους ξέσπασαν στη διάρκεια της επιδρομής του στρατού, κατά την οποία συνελήφθησαν «τρία άτομα που καταζητουνταν ως ύποπτα ότι είναι αναμιγμένα σε τρομοκρατικές δραστηριότητες». «Στη διάρκεια της επιχείρησης, οι ύποπτοι εκτόξευσαν εκρηκτικά και άνοιξαν πυρ εναντίον των στρατιωτών. Οι στρατιώτες απάντησαν με πραγματικά πυρά προς την κατεύθυνση των ένοπλων υπόπτων», πρόσθεσε ο στρατός.

Η Τζενίν, η οποία θεωρείται προπύργιο των ένοπλων παλαιστινιακών παρατάξεων, αποτελεί τακτικό στόχο των επιδρομών του ισραηλινού στρατού. Πάνω από 40 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια ισραηλινών επιχειρήσεων φέτος μόνο στον τομέα της Τζενίν. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται πολλοί μαχητές, αλλά επίσης η δημοσιογράφος Σιρίν Αμπού Άκλεχ του καναλιού Αλ Τζαζίρα.

Από την αρχή της χρονιάς τουλάχιστον 150 Παλαιστίνιοι και 26 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, το Ισραήλ και την Ιερουσαλήμ. Το Ισραήλ κατέχει από το 1967 και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP