Skip to main content

Πούτιν: Ο ουκρανικός λαός, τροφή στα κανόνια από τη Δύση

Sputnik/Sergei Bobylyov/Pool via REUTERS

Σύμφωνα με τον Πούτιν, η Δύση επιβάλλει παράνομες κυρώσεις, χρησιμοποιεί  τις λεγόμενες «έγχρωμες επαναστάσεις» και υποκινεί στρατιωτικές συγκρούσεις.

Η Δύση προσπαθεί με όλα τα μέσα να διατηρήσει την κυριαρχία της στην Ουκρανία και χρησιμοποιεί τον ουκρανικό λαό ως «τροφή για τα κανόνια», υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας μέσω βίντεο  στη συνάντηση των επικεφαλής των υπηρεσιών άμυνας των χωρών – μελών  του Οργανισμού της  Σαγκάης, μετέδωσε το πρακτορείο RIA Novosti.

«Βλέπουμε τις σοβαρές συνέπειες τέτοιων ενεργειών σήμερα στην Ουκρανία. Επί σειρά ετών, η Δύση ληστεύει και εκμεταλλεύεται τους πόρους της, ενθάρρυνε τη γενοκτονία και τον τρόμο στο Ντονμπάς, μετέτρεψε αυτή τη χώρα σε αποικία και τώρα χρησιμοποιεί κυνικά τον ουκρανικό λαό ως τροφή για τα κανόνια, ως πολιορκητικό κριό κατά της Ρωσίας, συνεχίζοντας να προμηθεύει την Ουκρανία με όπλα και πυρομαχικά, στέλνοντας μισθοφόρους, την ωθεί σε μονοπάτι αυτοκτονίας», ισχυρίστηκε ο Ρώσος πρόεδρος.






Σύμφωνα με τον Πούτιν, η Δύση επιβάλλει παράνομες κυρώσεις, χρησιμοποιεί  τις λεγόμενες «έγχρωμες επαναστάσεις» και υποκινεί στρατιωτικές συγκρούσεις.

«Η φύση και η κλίμακα των σύγχρονων απειλών θέτει αυξημένες απαιτήσεις στην αλληλεπίδρασή μας στους τομείς της άμυνας», είπε ο Πούτιν απευθυνόμενος στους επικεφαλής των υπηρεσιών άμυνας των χωρών – μελών  του Οργανισμού της Σαγκάης.

«Είναι απαραίτητο να εργαστούμε μαζί για να διαμορφώσουμε ένα πιο ευέλικτο και βιώσιμο σύστημα ασφάλειας και συνεργασίας που να είναι κατάλληλο για τις τρέχουσες προκλήσεις και να μπορεί να βασιστεί όχι σε κάποιους μυθικούς άγραφους κανόνες που κανείς δεν είδε, όχι στην κυριαρχία και το μονοπώλιο κάποιου, αλλά μόνο στο διεθνές δίκαιο και τον σεβασμό των συμφερόντων των άλλων», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.