Skip to main content

Μπλίνκεν: Βοήθεια στην Ουκρανία για την αποκατάσταση των ζημιών στις ενεργειακές υποδομές

Daniel MIHAILESCU/Pool via REUTERS

Οι μετασχηματιστές είναι το μεγαλύτερο στοιχείο της υποδομής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας που έπρεπε να αποκατασταθεί.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα ανακοινώσει την Τρίτη νέα βοήθεια για να βοηθήσει στην αποκατάσταση της μετάδοσης ενέργειας της Ουκρανίας ενόψει των ρωσικών επιθέσεων που στοχεύουν το ενεργειακό δίκτυο της χώρας, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Μπλίνκεν έφτασε στη Ρουμανία τη Δευτέρα το απόγευμα ενόψει συναντήσεων με συμμάχους του ΝΑΤΟ και υπουργούς Εξωτερικών από την Ομάδα των Επτά προηγμένων οικονομιών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας είπε σε ορισμένους διπλωμάτες του ΝΑΤΟ που επισκέφθηκαν το Κίεβο νωρίτερα την ίδια ημέρα ότι οι μετασχηματιστές ήταν το μεγαλύτερο στοιχείο της υποδομής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας που έπρεπε να αποκατασταθεί.

Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι υποχρεώθηκαν να προχωρήσουν σε προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς καθυστερούν οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν ενεργειακές υποδομές από τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC

Ενημερωθείτε για τον πόλεμο στην Ουκρανία εδώ