Skip to main content

Νέες εκρήξεις στο Κίεβο

REUTERS/Stringer

Κατά την επίθεση στην ουκρανική πρωτεύουσα, τουλάχιστον ένα άτομο έχασε την ζωή του, σύμφωνα με τις αρχές της πόλης. Άλλο ένα άτομο τραυματίστηκε επίσης κατά την ρωσική επιδρομή.

Νέες ρωσικές επιθέσεις σημειώθηκαν την Τετάρτη στην Ουκρανία, με εκρήξεις να αναφέρονται στην πρωτεύουσα της χώρας, Κίεβο, στο Μικολάιβ, στο Λβιβ και στο Κρεμεντσούκ, στην περιφέρεια Πολτάβα. Επίθεση δέχθηκε επίσης

Ειδικότερα, ρωσικός πύραυλος έπληξε υποδομές στο Κίεβο, όπου ακούστηκαν εκρήξεις σε συνοικίες σε όλη την πόλη, δήλωσε ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο.

Κατά την επίθεση στην ουκρανική πρωτεύουσα, τουλάχιστον ένα άτομο έχασε την ζωή του, σύμφωνα με τις αρχές της πόλης. Άλλο ένα άτομο τραυματίστηκε επίσης κατά την ρωσική επιδρομή, η οποία προκάλεσε ζημιές σε ένα διώροφο κτίριο.

Μετά τις εκρήξεις στο Κίεβο, υπήρξε για λίγο διακοπή του ρεύματος σε τμήμα της πόλης. Αναφορές για διακοπές ρεύματος υπάρχουν επίσης σε περιοχές σε όλη τη χώρα.

Νωρίτερα σήμανε ο συναγερμός σε ολόκληρη την Ουκρανία ενώ τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν αναφορές ότι τα συστήματα αεράμυνας έχουν ενεργοποιηθεί σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Η Ρωσία συνεχίζει να σφυροκοπά την Ουκρανία και τις ενεργειακές υποδομές της χώρας, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές.