Skip to main content

Ινδονησία: Μεγαλώνει ο απολογισμός από τον σεισμό στη Δυτική Ιάβα – 252 νεκροί, 377 τραυματίες

Antara Foto/Raisan Al Farisi/ via REUTERS

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, 31 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται και 377 τραυματίστηκαν, ενώ 7.060 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Στους 252 εκτοξεύθηκε ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό που έπληξε την πόλη Σιαντζούρ στη Δυτική Ιάβα της Ινδονησίας, όπως γνωστοποίησε η τοπική κυβέρνηση με ανάρτησή της στο Instagram. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, 31 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται και 377 τραυματίστηκαν, ενώ 7.060 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

REUTERS/Ajeng Dinar Ulfiana

Τον σεισμό των 5,6 βαθμών, που σημειώθηκε χθες στις 13:20 τοπική ώρα, με επίκεντρο την πόλη Σιαντζούρ, ακολούθησαν περισσότεροι από 60 μετασεισμοί μεγέθους από 1,6 ως 4 βαθμών

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο επισκέφθηκε το επίκεντρο του σεισμού και ζήτησε από τα σωστικά συνεργεία να δώσουν προτεραιότητα στη διάσωση όσων είναι εγκλωβισμένοι στα ερείπια και να φτάσουν γρήγορα στις περιοχές που έχουν αποκλειστεί λόγω των κατολισθήσεων. Ανακοίνωσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα προσφέρει αποζημίωση στα θύματα και τις οικογένειες των νεκρών του σεισμού.

REUTERS/Ajeng Dinar Ulfiana

Οι διασώστες προσπαθούν να ανοίξουν δρόμους με τη βοήθεια εκσκαφέων για να φτάσουν στις περιοχές όπου πιστεύουν ότι έχουν εγκλωβιστεί άνθρωποι. Οι επιχειρήσεις διάσωσης καθυστερούν λόγω των αποκλεισμένων δρόμων και των διακοπών στην ηλεκτροδότηση σε αυτή την επαρχία, όπου τα σπίτια κατασκευάζονται συνήθως από ξύλα και τσιμέντο.

Περισσότερες από 2.000 κατοικίες έχουν υποστεί ζημιές. Γιατροί προσφέρουν βοήθεια σε ασθενείς έξω από τα νοσοκομεία, αλλά και σε αυτοσχέδιες μονάδες που στήθηκαν σε σκηνές μετά τον σεισμό, ο οποίος έγινε αισθητός ως την πρωτεύουσα Τζακάρτα.

REUTERS/Ajeng Dinar Ulfiana

Η Ινδονησία βρίσκεται πάνω στο «δακτυλίδι της φωτιάς» στον Ειρηνικό, όπου συναντώνται τεκτονικές πλάκες και η οποία είναι συχνά αντιμέτωπη με ισχυρούς σεισμούς και εκρήξεις ηφαιστείων. Το 2004 ένας σεισμός μεγέθους 9,1 βαθμών, στα ανοιχτά του νησιού της Σουμάτρας, στη βόρεια Ινδονησία, προκάλεσε τσουνάμι που έπληξε 14 χώρες και σκότωσε 226.000 ανθρώπους – πάνω από τους μισούς ήταν Ινδονήσιοι.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters