Skip to main content

O Μασκ δίνει γραμμή: Ψηφίστε Ρεπουμπλικανούς στις ενδιάμεσες εκλογές

Ζητά την…. πολιτική ισορροπία, γιαυτο και προτρέπει τους αμερικανούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν στις ενδιάμεσες εκλογές τους Ρεπουμπλικανούς.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Μασκ ανέφερε: «”Προς ψηφοφόρους που σκέφτονται ελεύθερα”: Η ισορροπία στην άσκηση εξουσίας περιορίζει τις υπερβολές και από τα δύο κόμματα, επομένως συνιστώ να ψηφίσουμε για ένα Ρεπουμπλικανικό Κογκρέσο, δεδομένου ότι στην προεδρία των ΗΠΑ βρίσκεται ένας Δημοκρατικός».

«Οι σκληροπυρηνικοί Δημοκρατικοί ή Ρεπουμπλικάνοι δεν ψηφίζουν ποτέ την άλλη πλευρά, επομένως οι ανεξάρτητοι ψηφοφόροι είναι αυτοί που αποφασίζουν πραγματικά ποιος είναι ο επικεφαλής!» πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις γίνονται μετά την εξαγορά του Twitter και ανησυχιών ότι  θα αυξήσει τον όγκο της παραπληροφόρησης και της ρητορικής μίσους στην πλατφόρμα.

Είναι η πρώτη φορά που επικεφαλής μιας μεγάλης πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης δίνει γραμμή προς όφελος ενός πολιτικού κόμματος των ΗΠΑ.

Υπενθυμιζεται ότι οι Δημοκρατικοί του  Μπάιντεν  δίνουν σκληρή μάχη για να διατηρήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου στην ψηφοφορία της Τρίτης.

Ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος  έβαλλε κατά του επιχειρηματία το βράδυ της Παρασκευής, από το Σικάγο,  αποκαλώντάς τον, αυτόν και την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, «παγκόσμια επιχείρηση fake news».

naftemporiki.gr