Skip to main content

COP27: Θα παρευρεθεί τελικά ο Ρίσι Σούνακ

Άλλαξε γνώμη ο Ρίσι Σούνακ και πιβεβαίωσε ότι θα συμμετάσχει τελικά στην παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα COP27. Αρχικά είχε δηλώσει ότι θα παρακάμψει τις συνομιλίες των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να επικεντρωθεί στα εσωτερικά ζητήματα.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ επιβεβαίωσε ότι θα συμμετάσχει τελικά στην παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα COP27.

Έχοντας δηλώσει προηγουμένως ότι θα παρακάμψει τις συνομιλίες των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να επικεντρωθεί στα εσωτερικά ζητήματα, ο Σουνάκ έγραψε στο Twitter την Τετάρτη ότι θα παρευρεθεί στη διάσκεψη στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου «την επόμενη εβδομάδα».

«Δεν υπάρχει μακροπρόθεσμη ευημερία χωρίς δράση για την κλιματική αλλαγή. Δεν υπάρχει ενεργειακή ασφάλεια χωρίς επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», είπε.

Οι συνομιλίες ξεκινούν στην Αίγυπτο την Κυριακή. Ο Σούνακ είπε ότι ήθελε «να παραδώσει την κληρονομιά της Γλασκώβης για την οικοδόμηση ενός ασφαλούς και βιώσιμου μέλλοντος».

Η αρχική απόφαση του πρωθυπουργού να μην παραστεί προκάλεσε ερωτήματα σχετικά με τη δέσμευσή του για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, προκαλώντας μια επίπληξη από τον υπουργό για το κλίμα, Αλόκ Σάρμα.

Αλλά η αλλαγή στην απόφασή του είναι βέβαιο ότι θα ενοχλήσει όσους στα πιο δεξιά του Συντηρητικού Κόμματος του είχαν «πανηγυρίσει» στην απόφασή του να μην πάει.