Skip to main content

Τζόρτζια Μελόνι: Μην με αποκαλείτε «κύριο πρωθυπουργό»

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν ήθελε να την αποκαλούν «κύριο», παρόλο που κυκλοφόρησε κυβερνητική εγκύκλιο, που έλεγε ότι αυτός θα ήταν ο επίσημος τίτλος της.

Σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο της Μελόνι αναφερόταν ότι παρόλο που ο τίτλος του «κύριου προέδρου» είχε προταθεί ως ο καταλληλότερος από τους ειδικούς του πρωτοκόλλου της κυβέρνησης, εκείνη δεν ήθελε να τον χρησιμοποιήσει, επομένως θα έπρεπε να αγνοηθεί.

«Διαβάζω ότι το κύριο θέμα συζήτησης, σήμερα, αφορά εσωτερικές γραφειοκρατικές εγκυκλίους, ενδεχομένως λανθασμένες, που αφορούν το μεγάλο θέμα του πώς πρέπει να αποκαλείται η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός. Συνεχίστε. Εγώ ασχολούμαι με λογαριασμούς των νοικοκυριών, φόρους, εργασία, βεβαιότητα ότι θα εκτίονται οι ποινές και με τον προϋπολογισμό. Σε ό,τι με αφορά, μπορείτε να με αποκαλείτε όπως θέλετε, και Τζόρτζια», ανέφερε η ίδια σε δήλωσή της.

Η Μελόνι, η οποία ανέλαβε καθήκοντα το περασμένο Σαββατοκύριακο μετά τη νίκη στις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, είχε ήδη προκαλέσει την απορία και αντιδράσεις και από φεμινιστικές οργανώσεις όταν ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιούσε τον αρσενικό τύπο του επίσημου τίτλου της: «ο» πρόεδρος του υπουργικού συμβουλίου.

Στην πρώτη δήλωση που εξέδωσε το γραφείο της προτιμίθηκε το αρσενικό “il”, αντί για το θηλυκό “la”.

Πριν από τις δεύτερες σκέψεις της Τζόρτζια Μελόνι, η κυβερνητική εγκύκλιος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, δηλώνοντας ότι ο επίσημος τίτλος της θα έπρεπε να περιλαμβάνει και «Signor», ή αλλιώς «κύριος».

«Ο τίτλος που θα χρησιμοποιηθεί είναι… Κύριε Πρόεδρε του Υπουργικού Συμβουλίου», αναφέρεται στην εγκύκλιο που τελικά απεσύρθη, και την οποία εξέδωσε το γραφείο της και μοιράστηκε σε όλα τα υπουργεία της κυβέρνησης.

naftemporiki.gr