Skip to main content

Ο Μπάιντεν συνεχάρη τον Σούνακ κάνοντας σαρδάμ

Συνεχίζει τις γκάφες ο Τζο Μπάιντεν, αυτήν τη φορά καλωσόρισε τον Ρίσι Σουνάκ ως νέο πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου προφέροντας λάθος το όνομά του.

Σε μια εκδήλωση στην Ουάσιγκτον το απόγευμα της Δευτέρας για την έναρξη του Diwali, ο Μπάιντεν είπε κάνοντας σαρδάμ: «Μόλις σήμερα, έχουμε νέα ότι ο Rashee, ο Rashee Sanook είναι τώρα ο πρωθυπουργός».

«Είναι εκπληκτικό», συνέχισε ο Μπάιντεν. «Ένα πρωτοποριακό ορόσημο. Και έχει σημασία».

«Μαζί, προσβλέπω στην ενίσχυση της συνεργασίας μας για θέματα κρίσιμης σημασίας για την παγκόσμια ασφάλεια και ευημερία, περιλαμβανομένης της συνέχισης της ισχυρής υποστήριξής μας για την Ουκρανία», ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν σε ανάρτηση στο Twitter.

Ο Σουνάκ είναι ο πρώτος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου ασιατικής καταγωγής και ο πρώτος Ινδουιστής που έχει τον ρόλο.

Ο Ρίσι Σούνακ συναντήθηκε με τον βασιλιά Κάρολο Γ‘ και ορίστηκε και επίσημα νέος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο κ.Σουνάκ είναι πλέον ο 57ος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου αφού προσκλήθηκε να σχηματίσει κυβέρνηση από τον βασιλιά Κάρολο.

Είναι ο τρίτος πρωθυπουργός φέτος και θα εισέλθει στην Ντάουνινγκ Στριτ και ο νεότερος πρωθυπουργός εδώ και δύο αιώνες.

Η ακρόαση του βασιλιά Καρόλου και του νέου πρωθυπουργού, Ρίσι Σουνάκ, σηματοδοτεί τη συμβολική παράδοση της εξουσίας, σε μια συγκυρία τεράστιας πολιτικής αναταραχής.

naftemporiki.gr