Skip to main content

Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν: Δεν θα παραστεί στην Αραβική Σύνοδο Κορυφής «με εντολή γιατρού»

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν δεν θα παραστεί στην Αραβική Σύνοδο Κορυφής στην Αλγερία, σύμφωνα με τις συστάσεις των γιατρών του, ανακοίνωσε η αλγερινή προεδρία.

Η Σαουδική Αραβία δεν έχει επιβεβαιώσει ή σχολιάσει την ανακοίνωση της Αλγερίας σχετικά με την κατάσταση του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. 

Δηλώσεις που έγιναν τόσο στα αραβικά όσο και στα γαλλικά από την Υπηρεσία Τύπου της Αλγερίας αργά το Σάββατο ανέφεραν δήλωση του γραφείου του προέδρου Αμπντελματζίντ Τεμπούν σχετικά με τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του ίδιου και του Σουδάραβα πρίγκιπα.

Στην επικοινωνία ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν «ζήτησε συγγνώμη που δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στην Αραβική Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου στο Αλγέρι, σύμφωνα με τις συστάσεις των γιατρών που τον συμβούλεψαν να μην ταξιδέψει», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Από την πλευρά του, ο κ. πρόεδρος είπε ότι κατανοεί την κατάσταση και λυπάται για το εμπόδιο του πρίγκιπα διαδόχου, εκφράζοντας τις ευχές του για την υγεία και την ευημερία του».

Δήλωσε από την πλευρά του Ριάντ στο κρατικό πρακτορείο Τύπου της Σαουδικής Αραβίας αναγνώρισε την επικοινωνία των δύο ανδρών αλλά δεν είχε καμία αναφορά στο θέμα της υγείας του πρόγκιπα. Απλώς ανέφερε ότι η επικοινωνία επικεντρώθηκε στις «διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο αδελφικών χωρών» και στην πιθανή κοινή συνεργασία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Aljazeera