Skip to main content

Νέα περιφρονητική δήλωση Κρεμλίνου για τους Βρετανούς Συντηρητικούς

Το Κρεμλίνο δεν έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση την ηγεσία των Βρετανών Συντηρητικών και μετά τη φαρμακερή δήλωση της Ζαχάροβα για τη Λιζ Τρας, δήλωσε σήμερα πως δεν περιμένει από τη Βρετανία να ασκήσει «πολιτική σοφία» κατά την επιλογή του επόμενου ηγέτη της.

Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη επιστροφή του Μπόρις Τζόνσον στον θώκο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε: «Δεν περιμένουμε διορατικότητα και πολιτική σοφία από οποιονδήποτε στις χώρες της συλλογικής Δύσης, πόσο μάλλον στη Βρετανία. Ιδιαίτερα στη Βρετανία, όπου ο λαός δεν εκλέγει τον επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας, ο οποίος μοιάζει να είναι το αποτέλεσμα εσωτερικών κομματικών αναδιαρθρώσεων».

Η Ρωσία καλωσόρισε με θέρμη το νέο για την επικείμενη αποχώρηση της Τρας, αφού την είχε επικρίνει όταν ανέλαβε καθήκοντα. Η Μαρία Ζαχάροβα είπε πως «ήταν μια ντροπή για μια ηγέτιδα που θα μείνει στην ιστορία για την καταστροφική αγραμματοσύνη της».

Η Τρας θεωρείται από τη Μόσχα αντιρωσικό ‘γεράκι’, και διαφώνησε δημόσια με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ όταν επισκέφθηκε τη Μόσχα ως υπουργός Εξωτερικών τον Φεβρουάριο, στο πλαίσιο μιας άκαρπης προσπάθειας της Δύσης να αποτρέψει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP