Skip to main content

Βέλγοι Ευρωβουλευτές προτείνουν να μειωθούν οι μισθοί τους

Ομάδα Βέλγων ευρωβουλευτών από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) ζήτησε από το Κοινοβούλιο να μειώσει τους μισθούς των βουλευτών δεδομένης της κρίσης κόστους ζωής που έπληξε τους Ευρωπαίους.

«Το ηθικό μας καθήκον απαιτεί να δίνουμε το παράδειγμα και να επιδεικνύουμε νηφαλιότητα σε όλα τα επίπεδα», έγραψαν σε επιστολή τους προς τον επικεφαλής του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, με ημερομηνία 10 Οκτωβρίου και ελήφθη από το Playbook.

Πώς να φαίνεστε γενναιόδωροι με μηδενικό κόστος: Αξιωματούχοι του Κοινοβουλίου είπαν ότι η πρόταση είναι απίθανο να δει ποτέ το φως της δημοσιότητας, δεδομένου ότι μια μείωση μισθού θα απαιτούσε αλλαγή στο καθεστώς των βουλευτών του ΕΚ, (το οποίο πρέπει να προταθεί από την Επιτροπή και να εγκριθεί από με πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο και με ομοφωνία στο Συμβούλιο).

Με άλλα λόγια, οι ευρωβουλευτές μπορούν να είναι αρκετά σίγουροι ότι οι μισθοί τους θα συνεχίσουν να αυξάνονται — αλλά, ναι, τουλάχιστον προσπάθησαν να δείξουν κάποια αλληλεγγύη. Δεν φταίνε αυτοί αν οι υψηλότερες εξουσίες τους αναγκάζουν να συνεχίσουν να απονέμουν στους εαυτούς τους περισσότερα χρήματα από τους φορολογούμενους, δημιουργώντας νέες πλαστές διοικητικές θέσεις και αφαιρώντας τις υποχρεώσεις για να αποδείξουν τα έξοδά τους.

Εδώ είναι μια πρόταση… Εάν αυτοί οι ευρωβουλευτές είναι σοβαροί, τίποτα δεν θα τους εμπόδιζε να δωρίσουν ένα μέρος του μηνιαίου εφάπαξ ποσού των 4.778 ευρώ για «έξοδα» που λαμβάνουν επιπλέον του μισθού τους — δεδομένου ότι δεν χρειάζεται πλέον να αποδείξουν τι ξόδεψαν αυτό sum on, όπως ανέφερε το Playbook τη Δευτέρα.

naftemporiki.gr