Skip to main content

Microsoft: Σχεδόν 1.000 απολύσεις εργαζομένων σε μία εβδομάδα

Σε 1.000 περίπου απολύσεις προχώρησε την τελευταία εβδομάδα η Microsoft, καθώς τα έσοδα της εταιρείας αναμένεται να επιβραδυνθούν, εξαιτίας ασθενέστερων πωλήσεων αδειών χρήσης Windows για υπολογιστές.

Όπως αναφέρουν το Reuters και η Axios, οι απολύσεις επηρέασαν κάτι λιγότερο από το 1% του συνολικού εργατικού δυναμικού της Microsoft, η οποία απασχολεί περίπου 221.000 εργαζομένους παγκοσμίως.

Υπενθυμίζεται πως η αμερικανική εταιρεία είχε προαναγγείλει τον Ιούλιο τον σχεδιασμό της να περικόψει «ορισμένες» θέσεις εργασίας, καθώς στοχεύει στην αύξηση του αριθμού των εργαζομένων στις γραμμές παραγωγής.

«Όπως όλες οι εταιρείες, αξιολογούμε τις επιχειρηματικές μας προτεραιότητες σε τακτική βάση και κάνουμε διαρθρωτικές προσαρμογές ανάλογα», δήλωσε στο CNBC εκπρόσωπος της Microsoft. «Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην επιχείρησή μας και να προσλαμβάνουμε σε βασικούς τομείς ανάπτυξης το επόμενο έτος».

Διάφορες εταιρείες τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων η Meta, η Twitter και η Snap έχουν περικόψει θέσεις εργασίας και μείωσαν τις προσλήψεις τους τελευταίους μήνες, καθώς επιβραδύνεται η παγκόσμια ανάπτυξη εξαιτίας των υψηλότερων επιτοκίων, της ανόδου του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης.

Πηγές: CNBC, Reuters