Skip to main content

Ιταλία: Ο Λορέντσο Φοντάνα εξελέγη πρόεδρος της βουλής

Ο Λορέτντσο Φοντάνα εξελέγη πρόεδρος της Βουλής με 222 ψήφους σε σύνολο 400. Απευθυνόμενος στους Ιταλούς βουλευτές κατά την πρώτη του ομιλία, ο Φοντάνα υποσχέθηκε ότι «θα εκπροσωπήσει το σύνολο των εκλεγμένων αντιπροσώπων των κομμάτων» και ευχαρίστησε τον πάπα Φραγκίσκο για την δράση του.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «το μεγαλείο της Ιταλίας βρίσκεται στην διαφορετικότητά της, η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί και μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Ο νέος πρόεδρος της ιταλικής Βουλής τόνισε ότι «πρέπει να δοθούν επείγουσες απαντήσεις σε μια σειρά προβλημάτων, αρχίζοντας από την αυξανόμενη φτώχεια» και ότι «οι βουλευτές πρέπει να προσφέρουν στους πολίτες την εικόνα ενός εφικτού μέλλοντος, με ενίσχυση του αισθήματος περηφάνειας».

Ο Λορέντσο Φοντάνα, τέλος, τάχθηκε υπέρ του σεβασμού του Ιταλικού Σχεδίου Ανάκαμψης, της καταπολέμησης της πανδημίας του κορωνοϊού και υπέδειξε, ως κύριο σημείο αναφοράς στη δράση του, τον σεβασμό του Συντάγματος της χώρας.

Η ομιλία του Φοντάνα, ο οποίος χαρακτηρίζεται υπερσυντηρητικός από τον ιταλικό Τύπο, δεν χειροκροτήθηκε από την αντιπολίτευση.

Πηγή: ΑΜΠΕ