Skip to main content

Bangkok Post: Ο Πούτιν θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των χωρών της APEC

Reuters

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποδέχτηκε την πρόσκληση της Ταϊλάνδης να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των χωρών της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στην Μπανγκόκ τον επόμενο μήνα, αναφέρει η εφημερίδα Bangkok Post επικαλούμενη αξιωματούχο ασφαλείας.

Μάλιστα το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊλάνδης ζήτησε από τις υπηρεσίες ασφαλείας να προβούν σε ρυθμίσεις ασφαλείας για τη συνάντηση στις 18-19 Νοεμβρίου, σύμφω με την εφημερίδα.

Η Ταϊλάνδη φιλοξενεί τη σύνοδο κορυφής των οικονομικών ηγετών της APEC στην Μπανγκόκ ως πρόεδρος του οργανισμού για το 2022. Στην συνάντηση οικονομικών ηγετών της APEC μετέχουν οι αρχηγοί κράτους των μελών της. 

Αναφορικά με τη συμμετοχή άλλων ηγετών, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα στείλει εκπρόσωπο για τη συνάντηση, ενώ εκκρεμεί επιβεβαίωση γι την παρουσία του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ. 

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Τανέ Σανγκράτ δήλωσε σε γραπτό του μήνυμα προς τους δημοσιογράφους ότι εννέα οικονομίες-μέλη της APEC ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση της συνόδου κορυφής, ανέφερε η Post, προσθέτοντας ότι αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τους ηγέτες που θα συμμετάσχουν.

naftemporiki.gr