Skip to main content

Η Lloyd’s του Λονδίνου ερευνά πιθανή κυβερνοεπίθεση

Η Lloyd’s του Λονδίνου, διερευνά ασυνήθιστη δραστηριότητα στο δίκτυό της, δήλωσε εκπρόσωπος και τόνισε πως ο όμιλος επαναφέρει το δίκτυο και τα συστήματά του προληπτικά, πρόσθεσε.

Η Lloyd’s αρνήθηκε να παράσχει περισσότερες πληροφορίες, λέγοντας ότι ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στην αγορά και θα παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες μόλις ολοκληρώσει την έρευνά της.

«Τα Lloyd’s εντόπισαν ασυνήθιστη δραστηριότητα στο δίκτυο και διερευνούμε το ζήτημα», δήλωσε εκπρόσωπος των Lloyd’s μέσω email, προσθέτοντας ότι γίνεται επανεκκίνηση του δικτύου.«Έχουμε ενημερώσει τα ενδιαφερόμενα μέρη και θα παράσχουμε περισσότερες πληροφορίες μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνές μας».

Τα Lloyd’s, τα οποία υποστήριξαν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αρνήθηκαν να σχολιάσουν την πιθανή πηγή της επίθεσης.

Οι ρυθμιστικές αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων και της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed), έχουν προειδοποιήσει για αυξανόμενους κινδύνους για τους χρηματοοικονομικούς παράγοντες και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

«Οι ασφαλιστικές ομάδες αποτελούν φυσικό στόχο για επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, επειδή διαθέτουν σημαντικές ποσότητες εμπιστευτικών δεδομένων αντισυμβαλλομένων», δήλωσε η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή πέρυσι.

Η Lloyd’s διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην παγκόσμια ασφαλιστική αγορά, έχοντας πληρώσει περίπου 145 δισεκατομμύρια λίρες, ή το ισοδύναμο των 164,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε αποζημιώσεις την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Wall Street Journal