Skip to main content

Μελόνι προς ισπανικό Vox: «Ελπίζουμε η Ισπανία να πάει δεξιά»

Η Τζόρτζια Μελόνι, μετά τη νίκη της στις εκλογές της Ιταλίας την Κυριακή, ευχήθηκε και στην Ισπανία να ακολουθήσει παρόμοια πορεία, σε tweet της την Πέμπτη, απευθυνόμενη στον αρχηγό του ακροδεξιού Vox, Σαντιάγο Αμπασκάλ.

Ο Σαντιάγο Αμπασκάλ ήταν ένας από τους πρώτους που συνεχάρη τη Δευτέρα τη Τζόρτζια Μελόνι, επικεφαλής των Αδελφών της Ιταλίας, η οποία είπε ότι «έδειξε τον δρόμο προς μια περήφανη και ελεύθερη Ευρώπη κυρίαρχων εθνών», ενώ ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλμπαρές, σοσιαλιστής, είχε αποκαλύψει αργότερα ότι «οι λαϊκισμοί πάντα τέλος σε καταστροφή».

Σε tweet που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, η πιθανή μέλλουσα πρωθυπουργός ευχαριστεί τον Σαντιάγο Αμπασκάλ για τη «φιλία» του.

«Ξέρετε πόσο έπρεπε να δουλέψουμε για να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Τώρα εργαζόμαστε ήδη για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των Ιταλών, με τον συγκεκριμένο τρόπο που χαρακτηρίζει τους συντηρητικούς», συνεχίζει η Μελόνι σε αυτό το tweet γραμμένο στα ισπανικά, τα οποία μιλάει άπταιστα.

«Ελπίζουμε ότι η Ισπανία πηγαίνει επίσης προς τα δεξιά!» καταλήγει η Μελόνι, 45 ετών, η οποία έδωσε μια κεντρική ομιλία τον Ιούνιο σε ακτιβιστές του Vox στην Ισπανία.

naftemporiki.gr