Skip to main content

Διαρροή στον γερμανικό πυρηνικό σταθμό Isar 2

Για διαρροή στο στο εργοτάξιο του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Isar 2 στη Βαυαρία ενημέρωσε ο διαχειριστής του σταθμού την Γερμανική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ο σταθμός είχε  προγραμματιστεί να τεθεί εκτός σύνδεσης στο τέλος του έτους στο πλαίσιο του σχεδίου της χώρας να καταργήσει σταδιακά την πυρηνική ενέργεια .

Αν και η ζημιά στον αντιδραστήρα δεν αποτελεί απειλή για τη δημόσια ασφάλεια, έρχεται σε μια στιγμή που η γερμανική κυβέρνηση οργανώνει βιαστικά μάλλον το χειμερινό ενεργειακό της σχέδιο στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η επακόλουθη βουτιά στις εισαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία μετά το ξέσπασμα της σύγκρουσης προκάλεσε αλλαγή πολιτικής στο Βερολίνο, με την κυβέρνηση να σχεδιάζει τώρα να διατηρήσει δύο από τους τρεις εναπομείναντες αντιδραστήρες της Γερμανίας , συμπεριλαμβανομένου του Isar 2, σε ετοιμότητα μέχρι το 2023.

Σύμφωνα με το υπουργείο θα χρειαστεί μια εβδομαδα  συντήρησης τον Οκτώβριο στο εργοστάσιο,ώστε να λυθεί το ζήτημα της διαρροής. 

naftemporiki.gr