Skip to main content

Βασίλισσα Ελισάβετ: Αλλαγές στις πτήσεις του Χίθροου για να διασφαλιστεί «απόλυτη ησυχία» όταν περνάει η πομπή

Οι πτήσεις του αεροδρομίου Χίθροου θα καθυστερήσουν, ώστε να μην ενοχλήσουν την πομπή του φέρετρου της Βασίλισσας την Τετάρτη.

Το αεροδρόμιο του δυτικού Λονδίνου ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «από σεβασμό» για την περίοδο του πένθους θα προβεί σε «κατάλληλες αλλαγές στη λειτουργία μας».

Σε αυτές περιλαμβάνονται οι πτήσεις που διακόπτονται από τις 1.50 μ.μ. έως 15:40 της Τετάρτης για να «διασφαλιστεί η σιωπή στο κεντρικό Λονδίνο καθώς η τελετουργική πομπή μετακινείται από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ προς την Αίθουσα του Γουέστμινστερ».

Το αεροδρόμιο πρόσθεσε: «Οι επιβάτες θα ειδοποιούνται απευθείας από τις αεροπορικές τους εταιρείες για τυχόν αλλαγές στις πτήσεις.

«Αναμένουμε περαιτέρω αλλαγές στην επιχείρηση του Χίθροου τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, όταν πρόκειται να γίνει η κηδεία της Αυτής Μεγαλειότητος, και θα τις ανακοινώσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες.

«Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκαλούν αυτές οι αλλαγές, καθώς εργαζόμαστε για να περιορίσουμε τον αντίκτυπο στα επερχόμενα γεγονότα.»

naftemporiki.gr