Skip to main content

Ουκρανία: Συνεχή στήριξη υπόσχεται η Άντερσον – Περισσότερα όπλα θέλει ο Κούλεμπα

Η Σουηδή πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον υποσχέθηκε νέο πακέτο βοήθειας στο Κίεβο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κούλεμα στη Στοκχόλμη τη Δευτέρα.

Το πακέτο περιλαμβάνει στρατιωτική βοήθεια ύψους 500 εκατομμυρίων κορωνών (46,8 εκατομμύρια δολάρια), καθώς και το ίδιο ποσό για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας. «Η Σουηδία θα συνεχίσει να είναι στενός φίλος και να υποστηρίζει την Ουκρανία», είπε η Άντερσον.

Η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Αν Λίντε, η οποία ήταν επίσης παρούσα στη συνέντευξη Τύπου, πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει ο πόλεμος της Ρωσίας, αλλά η Σουηδία είναι έτοιμη να παράσχει μακροπρόθεσμη υποστήριξη στην Ουκρανία».

Ο Κούλεμπα χρησιμοποίησε την επίσκεψή του στη Στοκχόλμη για να ευχαριστήσει τη Σουηδή ηγέτιδα για όσα έκανε η χώρα από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, αλλά και για να ζητήσει συνεχή υποστήριξη.

«Όσο ο πόλεμος συνεχίζεται, θα ζητάμε περισσότερα όπλα», είπε ο Κουλέμπα.

Η ανανεωμένη δέσμευση έρχεται μετά από αναφορές που έδειξαν ότι η στρατιωτική υποστήριξη από μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, έχει επιβραδυνθεί τους τελευταίους μήνες, ενώ η Ουκρανία φέρεται να προετοιμάζεται για μια αντεπίθεση.

naftemporiki.gr