Skip to main content

British Airways: Αναστέλλεται η πώληση αεροπορικών εισιτηρίων μικρών αποστάσεων από το Χίθροου

Η British Airways ανέστειλε την πώληση αεροπορικών εισιτηρίων για ταξίδια μικρών αποστάσεων από το Χίθροου του Λονδίνου, αφού το αεροδρόμιο ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να περιορίσουν τις νέες κρατήσεις.

Σε μια δήλωση την Τρίτη, η αεροπορική εταιρεία είπε ότι η κίνηση – η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Αυγούστου – ελήφθη ως απάντηση στο αίτημα του Χίθροου.

«Αποφασίσαμε να αναλάβουμε υπεύθυνα μέτρα και να περιορίσουμε τους διαθέσιμους ναύλους σε ορισμένες υπηρεσίες του Heathrow για να μεγιστοποιήσουμε τις επιλογές επανακράτησης για υπάρχοντες πελάτες, δεδομένων των περιορισμών που μας επιβάλλονται και των συνεχιζόμενων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ολόκληρη η αεροπορική βιομηχανία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το αεροδρόμιο Heathrow δήλωσε ικανοποιημένο που η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του ακολούθησε το αίτημα: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε τη δράση της British Airways, η οποία ενεργεί υπεύθυνα και επίσης βάζει τους επιβάτες σε προτεραιότητα».

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης σε αριθμό επιβατών ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει ανώτατο όριο 100.000 επιβατών που αναχωρούν καθημερινά στις 12 Ιουλίου, καθώς η αεροπορική βιομηχανία συνεχίζει να αγωνίζεται με τις ελλείψεις προσωπικού.

Το αεροδρόμιο είπε ότι η απόφασή του να περιορίσει τους αριθμούς ελήφθη «για το καλύτερο συμφέρον των επιβατών» για να παρέχει «καλύτερα, πιο αξιόπιστα ταξίδια αυτό το καλοκαίρι».

Το Χίθροου είχε μεταξύ 110.000 και 125.000 ημερήσιες αναχωρήσεις επιβατών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2019.

Παρόμοιες σκηνές στην ηπειρωτική Ευρώπη

Το τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης, το Schiphol του Άμστερνταμ, ανακοίνωσε επίσης μια σειρά ανώτατων ορίων επιβατών μέχρι το καλοκαίρι.

«Σκοπός του καθορισμού του μέγιστου ορίου είναι να διασφαλιστεί η ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων και να δημιουργηθεί μια αξιόπιστη διαδικασία στο αεροδρόμιο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αεροδρόμιο.

«Όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να περιοριστούν στο ελάχιστο οι συνέπειες για τους ταξιδιώτες».

Επί του παρόντος, το πολύ 73.000 επιβάτες μπορούν να αναχωρήσουν από το ολλανδικό αεροδρόμιο, αλλά ο αριθμός αυτός θα μειωθεί σε 67.500 τον Σεπτέμβριο. Αυτό θα αυξηθεί στη συνέχεια σε 69.500 τον Οκτώβριο.

naftemporiki.gr