Skip to main content

Το Πεκίνο υποδέχεται ξανά διεθνείς πτήσεις- Μετά από δύο χρόνια απομόνωσης

Το Πεκίνο υποδέχεται και πάλι απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό για πρώτη φορά εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια, καθώς η Κίνα χαλαρώνει μερικώς το συνοριακό της καθεστώς για την πανδημία, που παραμένει το πιο αυστηρό στον κόσμο. 

Ο ιστότοπος της Air China δείχνει ότι επανεκκίνησε μια απευθείας πτήση από το Παρίσι μία φορά την εβδομάδα, ενώ η ANA θα συνεχίσει τις εβδομαδιαίες πτήσεις από την ιαπωνική Ναρίτα τον Αύγουστο. Εν τω μεταξύ, η Etihad Airways ξεκίνησε και πάλι τις απευθείας πτήσεις προς την πρωτεύουσα στα τέλη Ιουνίου, αφού η Κίνα μείωσε στο μισό- σε επτά ημέρες- το απαιρούμενο διάστημα παραμονής σε καραντίνα για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες, όπως ανέφερε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός China National Radio νωρίτερα αυτό το μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας απαγόρευσε τις απευθείας πτήσεις προς το Πεκίνο από το εξωτερικό στις αρχές του 2020. Οποιοσδήποτε κατευθυνόταν προς την κινεζική πρωτεύουσα έπρεπε πρώτα να προσγειωθεί σε συγκεκριμένες πόλεις, όπου θα έπρεπε να μπει σε καραντίνα, πριν ταξιδέψει.

Η ρυθμιστική αρχή της αεροπορίας δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα επανεκκινούσε σταδιακά τις διεθνείς εμπορικές πτήσεις και θα συνεχίσει να εντείνει τις διαπραγματεύσεις με ορισμένες χώρες για την αύξηση των υπηρεσιών. Οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες έχουν ανακοινώσει σχέδια για αύξηση των υπηρεσιών στο εξωτερικό, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης CCTV νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Η Air China θα συνεχίσει σταδιακά πολλές διεθνείς πτήσεις προς την Ευρώπη και την Ασία, ενώ η China Eastern Airlines σχεδιάζει να πραγματοποιεί περισσότερες από 130 διεθνείς πτήσεις την εβδομάδα, ανέφερε ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός.

Στις 26 Ιουλίου, τα δεδομένα του VariFlight έδειξαν 94 διεθνείς πτήσεις προς και από την Κίνα, από 2.883 την ίδια ημέρα το 2019.

naftemporiki.gr