Skip to main content

Ζελένσκι: Ποιο θεωρεί «το πιο τρομακτικό πράγμα» σχετικά με τον Πούτιν

Μετά από μήνες συγκρούσεων στην Ουκρανία, ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποκάλυψε τι θεωρεί πιο τρομακτικό στον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν

Σε συνέντευξή του, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι το «πιο τρομακτικό πράγμα» σχετικά με τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην πατρίδα του είναι το γεγονός ότι ο Πούτιν κατανοεί την καταστροφή που έχει προκαλέσει η εισβολή της Ρωσίας.

«Μου φαίνεται το πιο τρομακτικό πράγμα σε αυτό είναι ότι στην πραγματικότητα είναι λογικός και καταλαβαίνει τι κάνει», είπε ο Ζελένσκι. «Θα έλεγα ότι αυτό είναι το πιο τρομακτικό συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω – ότι καταλαβαίνει τι κάνει, ξέρει πόσους ανθρώπους σκοτώνει. Ξέρει πόσοι άνθρωποι βιάστηκαν και από ποιον, καθώς και τον αριθμό των παιδιών που σκοτώθηκαν ή απελάθηκαν», πρόσθεσε. 

Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε ότι ο πόλεμος τον έχει κάνει να καταλάβει ότι «ο κόσμος επέτρεψε να αναπτυχθεί αυτή η κατάσταση, επέτρεψε να εμφανιστεί ένα τέτοιο άτομο» και γι’ αυτό, η ευθύνη για τον πόλεμο στην Ουκρανία βαρύνει «όλο τον κόσμο».

Με πληροφορίες από Newsweek