Skip to main content

Σίνζο Άμπε: Για «βάρβαρη δολοφονία ενός σπουδαίου ανθρώπου», έκανε λόγο ο Σαρλ Μισέλ

Για «βάρβαρη δολοφονία» ενός «σπουδαίου ανθρώπου» κάνει λόγο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στο μήνυμά του για τον θάνατο του Πρώην Πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.

«Με βαθιά λύπη έμαθα για τον θάνατο του Σίνζο Άμπε. Δεν θα καταλάβω ποτέ τη βάρβαρη δολοφονία αυτού του σπουδαίου ανθρώπου. Ιαπωνία, οι Ευρωπαίοι θρηνούν μαζί σας. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγο και την οικογένειά του», σημειώνει στην ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Μισέλ.

Ο Σίνζο Αμπε υπέκυψε στα τραυμάτά του, ανακοίνωσαν πηγές του κυβερνώντος κόμματος στην Ιαπωνία. Ο Ιάπωνας πρώην πρωθυπουργός κατέληξε λίγες ώρες μετά τα πυρά που δέχτηκε πισώπλατα κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε προεκλογική εκστρατεία, σε μια από τις πιο σημαντικές πράξεις πολιτικής βίας που συγκλονίζουν τη χώρα στη μεταπολεμική εποχή.

Η επίθεση ενός από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους ηγέτες της Ιαπωνίας συγκλόνισε μια κοινωνία όπου η βία είναι σπάνια και μόνο λίγοι άνθρωποι έχουν όπλα. «Πρόκειται για μια αποτρόπαια πράξη βαρβαρότητας που είναι εντελώς ασυγχώρητη», δήλωσε ο Φούμιο Κισίντα, ο σημερινός πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, πριν την είδηση ότι ο Άμπε έφυγε από τη ζωή. 

Εξαιρετικά λυπηρή χαρακτήρισε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμιο Κισίντα την είδηση ότι ο Σίνζο Αμπε υπέκυψε στα τραυμάτά του, επαναμβάνοντας ότι η επίθεση ήταν μια απεχθής πράξη βαρβαρότητας.

naftemporiki.gr