Skip to main content

Κισίντα: «Χωρίς λόγια» για τη δολοφονία Άμπε- Κανονικά οι εκλογές

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Κισίντα

Εξαιρετικά λυπηρή χαρακτήρισε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμιο Κισίντα την είδηση ότι ο Σίνζο Αμπε υπέκυψε στα τραυμάτά του, επαναμβάνοντας ότι η επίθεση ήταν μια απεχθής πράξη βαρβαρότητας.

Μιλώντας για τον πρώην πρωθυπουργό που κατέληξε λίγες ώρες μετά τα πυρά που δέχτηκε πισώπλατα κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε προεκλογική εκστρατεία, ο Κισίντα είπε ότι ο Άμπε εργάστηκε για την ειρήνη και την ασφάλεια.  Ο Κισίντα είπε ότι ο Άμπε, ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, οδήγησε τη χώρα, προσθέτοντας ότι «έχει χάσει τα λόγια του» μετά τη δολοφονία. Ο Κισίντα περιέγραψε τον Άμπε ως «προσωπικό του φίλο» και κάποιον με τον οποίο «πέρασε πολύ χρόνο μαζί του».

Όταν ρωτήθηκε για το ποιος ήταν ο Άμπε για τον ίδιο, ο πρωθυπουργός είπε ότι ήταν ένας σπουδαίος ηγέτης που άφησε σημαντική κληρονομιά. «Μου έδωσε εξαιρετικές συμβουλές και μερικές φορές με ενθάρρυνε και με καθοδήγησε», δήλωσε.

Αναφερόμενος στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών της Γερουσίας που προγραμματίζονται για την Κυριακή, ο Κισίντα είπε ότι η προεκλογική εκστρατεία θα συνεχιστεί αύριο όπως είχε προγραμματιστεί. Πρέπει να προστατεύσουμε τις εκλογές ως θεμέλιο της δημοκρατίας, υπογράμμισε, διαβεβαιώνοντας ότι οι δραστηριότητες της προεκλογικής εκστρατείας είναι ασφαλείς με κάθε κόστος.

Ο Κισίντα πρόσθεσε: «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι ελεύθερες και δίκαιες εκλογές θα διεξαχθούν με ασφάλεια και δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό το περιστατικό να επηρεάσει την καθημερινή διακυβέρνηση. Με την αποφασιστικότητα να μην ενδώσουμε ποτέ στη βία, θα συνεχίσουμε την προεκλογική εκστρατεία αύριο».

naftemporiki.gr